Romii îşi fac MONEDĂ virtuală - lovul. De unde vine denumirea şi care-i este valoarea

Romii îşi fac MONEDĂ virtuală - lovul. De unde vine denumirea şi care-i este valoarea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, noul preşedinte al Uniunii Internaţionale a Romilor, a declarat miercuri pentru AGERPRES, că romii din 37 de ţări, printre care şi România, vor avea o monedă virtuală care se va numi lov, de la "lovele", şi va avea valoarea echivalentă a unui euro. Până acum moneda minorităţii era galbenul care are o valoare de aproximativ 500 de euro, dar odată cu stabilirea unui nou guverm al romilor e nevoie şi de o nouă monedă, potrivit declaraţiei lui Dorin Cioabă.

Cioabă spune că noua monedă virtuală va intra în circulație, după ce romii vor reuși să fie recunoscuți ca "o națiune fără teritoriu". Până a avea o monedă virtuală proprie, romii din IRU și-au propus să aibă propriul Guvern, format din premier şi 12 miniştri. Deocamdată, nu sunt ocupate toate portofoliile, se mai caută spre exemplu ministru de Interne al romilor, care va trebui să fie, printre altele, absolvent de Drept. Din noul Guvern al romilor face parte și o româncă de etnie romă, Luminița Cioabă, mătușa lui Dorin Cioabă, cunoscută ca autoare de poezii.

"Lovelele" țigănești se anunță a fi mult mai ieftine decât bitcoinul, în condițiile în care acesta din urmă depășise, încă din ianuarie, pragul de o mie de dolari.

Citit 1711 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Iunie 2014 15:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.