Ce SOLUŢII găsesc tinerii pentru a COPIA la examene

Ce SOLUŢII găsesc tinerii pentru a COPIA la examene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă pe vremea noastră copiatul se făcea folosind caietul  ascuns în bancă, sau pe genunchi, sau o bucăţică de hârtie, în prezent elevii sunt din ce în ce mai inventivi, folosindu-se de tehnologia de ultimă generaţie care este disponibilă pe piaţă.

După apariţia pe piaţă a smartphone-urilor, a smartwatch-urilor, a ochelarilor Google, elevul modern are o varietate de gadget-uri pe care le-ar putea folosi pentru a trişa la examene, relatează MEDIAFAX. În prezent, profesorii nu numai că trebuie să fie vigilenţi în sala de examinare, ci trebuie să fie la curent cu toate noile tehnologii apărute.

Unele dispozitive sunt imposibil de văzut, cum ar fi aşa-numitele căşti Bluetooth "invizibile". Acestea dspun de un microfon minuscul, care este legat de un telefon mobil. Astfel de dispozitive pot fi folosite pentru a primi răspunsuri de la cineva din exterior.

China pare să fie ţara care ne arată cum să luptăm împotriva copiatului. În şcolile şi universităţile din China se folosesc noile tehnologii pentru a combate "trişatul high-tech" de mai bine de un an. Membrii comisiilor de examinare folosesc monitorizarea semnalelor radio şi verificarea studenţilor cu scanere pentru a se evita copierea.

Citit 1516 ori Ultima modificare Duminică, 22 Iunie 2014 14:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.