Galaţiul şi Pinerolo - oraşe înfrăţite prin desenele lui Andrea Bianchi

Galaţiul şi Pinerolo - oraşe înfrăţite prin desenele lui Andrea Bianchi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Andrea Bianchi are doar 10 ani şi o pasiune neostoită pentru pictură. La o vârstă atât de fragedă, are deja 15 expoziţii personale şi de grup. Este pe jumătate gălăţean, după mama sa, Ilinca Dobrea, născută în oraşul de la Dunăre, dar plecată de ani buni în Italia, unde l-a cunoscut pe tatăl lui Andrea.

Deşi îşi petrece mai toată ziua cu creioanele colorate sau cu acuarelele şi pensula în mână, copilul nu neglijează nici şcoala pe care o face în oraşul Pinerolo (Torino, Italia), fiind în fiecare an abonat la premii.

Andrea vine în fiecare an în vacanţă la Galaţi şi, pentru că a ţinut să demonstreze că românii plecaţi în Italia se ocupă cu lucruri de ispravă, a luat legătura cu diferite instituţii şi le-a trimis lucrările prin intermediul bunicului său, Ionel Dobrea.

Impresionaţi de ambiţia şi talentul copilului, reprezentanţi ai diferitelor instituţii i-au găzduit lucrările: Biblioteca „V. A. Urechia”, Casa de Cultură a Sindicatelor, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Palatul Copiilor şi al Elevilor, dar şi Regionala CFR, Casa Armatei şi Mitropolia Basarabiei din Republica Moldova.

În anul 2012, pe 30 noiembrie, primarul Marius Stan i-a acordat o diplomă pentru participarea prin lucrările trimise la activităţile culturale ale municipiului.

Cum Andrea a avut şi foarte multe expoziţii apreciate în oraşul Pinerolo, unde locuieşte, prin arta sa care oglindeşte visele sale pentru o lume mai bună a reuşit creeze o punte de prietenie între italienii şi românii stabiliţi în Italia.

Citit 1302 ori Ultima modificare Vineri, 25 Iulie 2014 21:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.