ITINERARII/ Cinci ATRACŢII TURISTICE ale lumii pentru o VACANŢĂ DE VIS

ITINERARII/ Cinci ATRACŢII TURISTICE ale lumii pentru o VACANŢĂ DE VIS
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pământul este uriaş pentru noi şi e plin de fel de fel de locuri uimitoare, pe multe dintre ele neapucând să le vedem într-o viaţă întreagă. Din această cauză, planificarea unei vacanţe în afara graniţelor oraşului poate fi destul de dificilă, mai ales că se mai pune şi problema bugetului: locurile îndepărtante însemnă costuri mari de transport. Dar dacă puşculiţa a adunat fonduri suficiente, ghidul de călătorii Touropia are câteva sugestii foarte inspirate, bazate pe recomandările turiştilor.

Cape Town, Africa de Sud

Este al doilea oraş din Africa de Sud ca populaţie şi cel mai întins ca suprafaţă, fiind capitala provinciei Western Cape. Totodată este cel mai sudic punct al continentului african şi un loc în care orice om ar trebui să ajungă măcar o dată. Nu există dovezi conform cărora, înainte de secolul XV, când europenii au ajuns aici, ar fi existat un alt popor pe acele meleaguri. Singurele urme de locuire umană au fost decoperite într-o peşteră din zonă şi datează de acum 15.000 de ani.

Aici se pot admira delfini şi balene, se poate urca pe culmea perfect plată a munţilor din vecinătate (1.087 de metri înălţime), loc de unde priveliştea pur şi simplu îţi fură respiraţia, după care se poate face o excursie pe Insula Robben, unde este situată puşcăria în care a fost încarcerat Nelson Mandela. Pasionaţii de băuturi fine pot face o vizită la podgoriile din zonă, loc unde se fac unele dintre cele mai bune vinuri din lume.

Sidney, Australia

Probabil cel mai vioi oraş de pe continentul australian şi un adevărat mix cultural, Sidney promite o experienţă unică. A fost înfiinţat în 1788, servind drept loc unde erau exilaţi fel de fel de prizonieri. Britanicii au ştiut de ce au colonizat această parte de continent: aici puteau organiza unul dintre cele mai mari porturi din lume. Şi asta a şi devenit.

În timpul dimineţii, turiştii se pot relaxa la plajă. Apoi, după masă, e timpul de o plimbare printre clădirile vechi şi ultramoderne ale Sidneyului. Seara... lucrurile se schimbă radical. Totul se luminează şi oraşul pare mai viu ca niciodată. La doar 50 de kilometri de inima oraşului, ţinutul oferă un altfel de peisaj: coame şi chei adânci, unele atingând până la 760 de metri adâncime, alcătuiesc peisajul stâncos şi abrupt al Munţilor Albaştri. Cel mai înalt vârf nu este situat la o altitudine chiar atât de mare (1.189 de metri), dar prin felul în care au fost erodate rocile pe parcursul anilor, accesul este extrem de dificil.

Machu Picchu, Peru

Machu Picchu este un sit incaş datând din secolul al XV-lea, situat în jungla amazoniană. Ruinele au fost descoperite abia în 1911, de către arheologul Hiram Bingham, fiind unele dintre cele mai enigmatice şi în acelaşi timp extraordinare locuri străvechi din lume. Însemnând „vechiul pisc”, poporul incaş a făcut dintr-un vârf de munte locul pe care îl cunoaşte toată lumea: Machu Picchu.

 

 

Ospitalitatea celor care locuiesc în această zonă din jungla amazoniană este nemaiîntâlnită. Oamenii sunt extrem de binevoitori şi sunt gata oricând să îi conducă pe turişti către locurile mai puţin cunoscute şi umblate, locuri care au dăinuit atât de mult timp tocmai pentru că omul modern nu a ştiut de ele.

 

De la Paris la Rio

Paris, Franţa

Oraşul dragostei şi al romantismului, capitala Franţei este un loc încărcat de istorie. La suprafaţă, lucrurile par oarecum banale. Dar asta doar pentru că o săptămână nu este de ajuns pentru a vedea adevăratele comori ale Parisului, care nu sunt Turnul Eiffel sau Muzeul Luvru.

În subteran, iarăşi, majoritatea turiştilor vor fi pur şi simplu daţi pe spate de „Împărăţia morţilor” - catacombele în care au fost mutate majoritatea osemintelor omeneşti acum aproape 200 de ani - cu toate că este un loc destul de macabru. Apoi vine rândul restaurantelor care servesc o mâncare şi un vin care va face pe oricine să simtă că abia acum a început să trăiască.

Rio de Janeiro, Brazilia

„Râul de ianuarie” este faimos pentru plajele sale Copacabana şi Ipanema, cu hoteluri aşezate de-a lungul lor, pentru statuia-gigant a Mântuitorului Cristos, al cărei chip a fost realizat de către gălăţeanul Gheorghe Leonida, şi, bineînţeles, pentru carnavalul de la Rio.

Printre cei peste şase milioane de locuitori, orice turist se va simţi ca acasă. Pe lângă plimbările în locurile-cheie amintite mai sus, aici se poate dansa până în zorii zilei, în majoritatea barurilor.

CITEŞTE ŞI: Itinerarii europene/ Praga - „Parisul Europei Centrale”

Citit 1463 ori Ultima modificare Marți, 16 Decembrie 2014 15:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.