Ce pregăteşte Primăria de SERBĂRILE GALAŢIULUI

Ce pregăteşte Primăria de SERBĂRILE GALAŢIULUI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă, iniţial, primarul Marius Stan spusese, mai în glumă, mai în serios, că renunţă la Serbările Galaţiului, din cauza Curţii de Conturi care caută nod în papură în orice, iată că lucrurile nu stau chiar aşa. Vom avea parte şi anul acesta de sărbătorile oraşului, de concerte, tradiţii populare, dar şi de surprize.

După cum am aflat de la purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, anul acesta municipalitatea va pune accent pe latura religioasă a sărbătorii şi pe tradiţii. Potrivit Emanuelei Turcu, Serbările Galaţiului se vor organiza în zilele de 29, 30 noiembrie şi 1 decembrie, pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Aici va avea loc un târg al meşterilor populari, devenit deja tradiţional de Sfântul Andrei. Şi tot aici, la Păpădie, se vor desfăşura şi concerte folclorice.

Pe 30 noiembrie, de ziua patronului spiritual al oraşului, vor fi manifestări religioase de amploare pentru prăznuirea Sfântului Andrei. Primăria ne-a mai comunicat şi că încearcă să pregătească şi câteva surprize pe care le va anunţa, însă, la timpul potrivit!

Tot în cadrul Serbărilor Galaţiului, în perioada 27-30 noiembrie, gălăţenii vor avea şansa de a se închina la moaştele Sfinţilor Martiri Brâncoveni care vor fi aduse la Galaţi. Tot de Sfântul Andrei, este aşteptat în urbea noastră Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi va avea loc şi deschiderea oficială a Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, în fostul Palat Episcopal.

Citit 10399 ori Ultima modificare Joi, 13 Noiembrie 2014 20:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.