VEDETE/ Roxana Condurache o interpretează pe Lauren Bacall

VEDETE/ Roxana Condurache o interpretează pe Lauren Bacall
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Româncele Roxana Condurache şi Doris Sangeorzean deţin rolurile principale în filmul american “Bogie & Bacall”, dedicat ultimei mari actriţe a perioadei de aur hollywoodiene, Lauren Bacall, a cărei dispariţie a îndoliat anul acesta cinematografia internaţionala. Rolul lui Lauren va fi interpretat de românca Roxana Condurache, iar cel al lui Slim Keith, cea care a descoperit-o pe Bacall, de o altă româncă, Doris Sangeorzen, cea care este şi producătorul peliculei. Roxana dezvăluie detalii din cadrul îndrăzneţului proiect, dar şi faptul că i-ar putea avea colegi de platou pe Robert Downey Jr. sau Colin Farrell.

Reporter: Ce crezi că a contat foarte mult la audiţie astfel încât ai fost aleasă în rolul lui Lauren Bacall, din câteva sute de candidate?

Roxana Condurache: Faptul că am fost aleasă să o interpretez pe Lauren Bacall în filmul “Bogie and Bacall” cred că a survenit în urma unor ani în care am muncit foarte mult pentru a-mi crea o carieră solidă. Am dat destul de multe castinguri în aceşti ani, lucru care m-a ajutat să capăt experienţă în ceea ce priveşte pregătirea unei audiţii.

Cred că din acest motiv am şi reuşit să îi impresionez pe producătorii filmului, cu ajutorul audiţiei video pe care le-am trimis-o atunci când am aplicat pentru rol. Helise Flickstein, producătoarea filmului, mi-a spus că i-a plăcut foarte mult audiţia şi că am reuşit să o emoţionez prin interpretare.

Totodată, faptul că am jucat în filmul “The Whistleblower”, alături de nume mari precum Rachel Weisz, Monica Bellucci şi Vanessa Redgrave, şi că am fost nominalizată de Academia de Film şi Televiziune din Canada la secţiunea „Cea mai bună actriţă în rol secundar” pentru rolul Raya din acest film, le-a adus producătorilor din America un aport de încredere în talentul meu. Bineînţeles că şi faptul că semăn fizic destul de mult cu Lauren Bacall a fost un factor de decizie important. Apoi vin şi alte motive, cum ar fi că şi Lauren Bacall este pe jumătate româncă, amândouă am început ca modele, apoi am lucrat ca actriţe în teatru, pentru ca apoi să ne construim cariere în lumea cinematografiei. Există destul de multe similitudini în biografiile noastre, care mă ajută să mă apropii şi să mă regăsesc în minunata actriţă care este Lauren Bacall.

Rep: Cum ai studiat-o pe Lauren? Cum o studiezi în prezent? Ce este greu?

R.C.: Îi studiez viaţa personală în amănunt. Am citit cartea ei autobiografică, precum şi alte cărţi despre viaţa ei şi a lui Humphrey Bogart. De asemenea, vizionez constant filmele în care a jucat şi interviurile pe care le-a dat. În plus, am avut câteva repetiţii pe scenariu împreună cu Helise Flickstein, care mă ghidează în descoperirea lui Lauren Bacall.

Am o metodă personală de a intra în personaj, pe care de obicei o urmez, aşa cum are fiecare actor. Îmi face deosebită plăcere să mă pregătesc pentru rol, aşa că nu aş putea spune că îmi este greu.

Rep: Deşi Lauren are rădăcini româneşti, a devenit una din emblemele cinematografiei de la Hollywood. Pentru asta va trebui să scapi de accentul românesc atunci când vorbeşti engleză. Cum te pregăteşti în acest sens?

R.C.: Am început să lucrez destul de mult pentru a-mi apropia engleza de cea vorbită de Lauren şi anume cu accentul newyorkez din Brooklyn. Ascult mult înregistrări audio cu persoane care vorbesc astfel, inclusiv o înregistrare a lui Lauren Bacall care îşi citeşte autobiografia. De asemenea, citesc cărţi în engleză şi fac exerciţii pentru a-mi perfecţiona accentul.

Când ne vom apropia de zilele de filmare, voi avea un Dialect Coach, care mă va urmări în detaliu, pentru a vorbi o engleză corectă. Pot spune că am toată susţinerea echipei care lucrează la film, aşa că sunt sigură că voi reuşi să fac o treabă bună.

Rep: Ai citit scenariul? Ce consideri că este cea mai mare provocare pentru tine?

R.C.: Am citit scenariul, bineînţeles, iar cu fiecare nouă recitire încerc să descopăr cât mai multe indicii care să mă apropie de personaj. Rolul în sine este o provocare pentru mine şi o mare onoare, aşa încât sunt deosebit de recunoscătoare pentru această şansă şi în acelaşi timp sunt încântată de fiecare nou pas pe care îl fac în această călătorie.

Sursa: agentiadepresamondena.ro

Citit 1112 ori Ultima modificare Vineri, 14 Noiembrie 2014 14:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.