TRENDURILE care vor marca industria CULINARA în 2015
Foto: Ceaiul japonez Matcha

TRENDURILE care vor marca industria CULINARA în 2015
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Industria culinară nu este ferită de trenduri. În fiecare an, apare câte o bucătărie-vedetă, câte un superaliment şi câte o tehnică nouă sau veche şi reinventată. Iată ce noutăţi vor apărea în 2015 din punct de vedere culinar, potrivit foodstory.ro.

Ceaiul japonez Matcha

Uită de ceaiul verde. Anul acesta, vei auzi tot mai mult despre Matcha, supranumit şi "aurul verde", un ceai-pudră japonez, despre care se spune că are mai multe beneficii pentru sănătate decât ceaiurile obişnuite.

Zahărul de nucă de cocos

Un alt trend sănătos care vine ca alternativă la zahăr.

Mâncarea fermentată

Din fericire, noi, românii, suntem mari consumatori de produse fermentate. De ceva timp, străinii le-au descoperit şi ei şi le laudă în revistele de specialitate. De exemplu, britanicii au făcut o mare pasiune pentru varza murată.

Preparate cu marijuana

De când tot mai multe state din SUA au legalizat canabisul, acesta a devenit un ingredient "cool" în meniurile restaurantelor şi cafenelelor americane.

Fisticul

Aparent, fisticul va fi vedeta anului 2015. Pregăteşte-te pentru unt, uleiuri şi lapte de fistic.

Mâncarea filipineză

Dacă anul trecut, vedeta a fost bucătăria din America Latină, în 2015 - la modă va fi bucătăria filipineză.

Kalettes

În 2014, varza de Bruxelles şi varza Kale au fost cele mai promovate "superalimente". Ei bine, anul acesta, pregăteşte-te de o nouă supervedetă: kalettes, o legumă hibrid între acestea două.

Dacă eşti în căutare de reţete...

Recipe Search este o aplicaţie pentru tablete şi telefoane unde reţetele puse de utilizatori sunt asezonate cu imagini incredibil de apetisante. Recipe Search vine de la site-ul allthecooks.com - o reţea socială a bucătarilor amatori. Aplicaţia are o interfaţă de reţea socială, cu multe poze mari ale mâncărurilor şi la o simplă atingere a ecranului spre dreapta se deschide un meniu împărţit în două părţi: Find Stuff! şi Social. Prima parte înseamnă căutare de reţete, categorii, reţete favorite, dar şi ultimele apariţii. Partea socială înseamnă profilul personal, un flux de ştiri ca pe Facebook, reţetele personale, dar şi participarea la forumuri. (Sursa adevarul.ro)

Sfaturi din cele mai importante cărţi de gastronomie

Jurnaliştii de la „Huffington Post” au adunat, din cărţile de gătit cu reţete speciale, sfaturi folositoare amatorilor.

Astfel, pentru orez brun mai „pufos”, pune-l la înmuiat cu 30 de minute înainte să îl găteşti - My Perfect Pantry, Geoffrey Aakarian.

Dacă faci pastele în casă, asigură-te că ai frământat aluatul suficient de mult, de preferat între opt şi zece minute - America Farm to Table, Mario Batali and Jim Webster.

În loc să mărunţeşti usturoiul, pune un căţel de usturoi într-o tigaie cu ulei rece, apoi lasă să se încălzească timp de câteva minute. Pe măsură ce tigaia se încălzeşte, uleiul va lua aroma usturoiului - A Good Food Day, Marco Canora.

Sau, pentru un gust fin de usturoi, freacă vasul de gătit cu un căţel - A Kitchen in France, Mimi Thorisson.

Pune o linguriţă de oţet la aluatul de plăcintă pentru a obţine o crustă crocantă - Make it Ahead, Ina Garten.

Ce trebuie să conţină oala cu apă în care se fierb pastele: apă, un sfert de ceaşcă de sare şi o mână de griş - Flour + Water, Thomas McNaughton.

Pentru salate cu aspect frumos, ignoră-ţi instinctele şi foloseşte ingrediente care au aceeaşi culoare, chiar dacă nu sunt numai legume, precum măr roşu şi ţelină roşie - Plenty More, Yotam Ottolenghi.

Amestecă untul topit cu zeamă de lămâie pentru a obţine lichidul cu care se unge carnea înainte de a fi băgată la cuptor - Ruhlman’s How to Roast, Michael Ruhlman.

Adaugă ulei de măsline pentru un sos guacamole mai cremos - Sunday Suppers, Karen Mordechai.

...şi ceva dulce

Pentru a promova un nou produs, o bere cu aromă de cacao, o companie portugheză a creat un site ale cărui elemente au fost mai întâi modelate din ciocolată, fotografiate, animate şi apoi transformate în... cel mai dulce site existent.

 

Site făcut integral din ciocolată, o premieră în istoria web-ului

 

Sagres Preta, marca de bere promovată, este prezentă pe piaţa portugheză încă din 1940 şi a fost mult timp una dintre singurele beri brune disponibile. Noua variantă îmbină în aroma dominantă a berii şi note de cacao şi caramel, într-o încercare de a întineri un brand clasic. Sagres a optat pentru o campanie exclusiv online, iar acest lucru a necesitat un efort mai mare decât simpla programare a unei pagini web: toate elementele site-ului au fost sculptate manual de către echipa unuia dintre cei mai buni ciocolatieri portughezi, Victor Nunes.

Citeşte şi: Fizică şi chimie în bucătărie: GASTRONOMIA MOLECULARĂ, mâncarea viitorului (VIDEO)

Citit 748 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Ianuarie 2015 14:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.