ATENŢIE! INTERZIS MINORILOR! Dar pe domeniul public cum procedăm?!
Foto: Foto Monica Zanet

ATENŢIE! INTERZIS MINORILOR! Dar pe domeniul public cum procedăm?!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu pot să cred că prin zona Domnească - staţia de la Universitate nu au trecut zilele acestea persoane angajate în cadrul instituţiilor publice care au obligaţia de-a lua decizii în privinţa asigurării aspectului estetic al oraşului, atunci când pe pereţii unor clădiri apar expuneri precum cea din imagine.

Sau poate, privind din unghiul prezentat mai jos, au zis că o fi vreo expoziţie stradală şi nu au voie să se apropie de „obiectul de artă”...

 

 

„Înscrierea sau aplicarea pe ziduri, pe faţadele imobilelor proprietate publică sau privată, pe monumente istorice şi de arhitectură sau pe orice alt tip de construcţii a inscripţiilor neautorizate, prin utilizarea de vopsele, sprayuri şi alte asemenea materiale care murdăresc sau produc deteriorarea ori distrugerea bunurilor în cauză" este definiţia graffitului. Iar potrivit legii din România, pedeapsa este o amendă contravenţională între 500 şi 2.500 de lei, sumă plătită de părinţi dacă desenatorul de ocazie este minor. Mai mult decât atât, cei care sunt prinşi practicând această formă de artă sunt obligaţi să plătească şi refacerea estetică a zonelor afectate. Însă cei în măsură să le şteargă, dar nu fac nimic în acest sens, nu ar trebui şi ei amendaţi?

Citeşte şi: GALAŢIUL s-a umplut de "pictori". GRAFFITI - artă sau infracţiune?

 

Citit 2115 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.