PAMFLET/ Galaţiul, în pragul unui eveniment istoric: Căderea Zidului

PAMFLET/ Galaţiul, în pragul unui eveniment istoric: Căderea Zidului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mai mulţi politicieni locali urmează să intre în Penitenciar, motiv pentru care uşa instituţiei va fi înlocuită cu o gaură mare în zid * "Unii politicieni pur şi simplu nu ar fi încăput pe uşă", afirmă surse din Penitenciar


Gardul de la Puşcărie care stă să cadă este, de fapt, o uşă pentru viitorii locatari

Contrar aparenţelor, gardul Penitenciarului din Galaţi, cel proptit cu lemne să nu cadă, nu demonstrează nici pe departe lipsa de interes a administratorilor, ci tocmai implicarea lor în nevoile instituţiei. Astfel, potrivit unor surse din Penitenciar, acel zid ar urma să fie dărâmat foarte curând, dar nu pentru a permite ieşirea unor deţinuţi, ci pentru a facilita intrarea unor viitori locatari. „Există o serie de informaţii cum că ar urma un transport destul de consistent de politicieni: consilieri locali, consilieri judeţeni, parlamentari, şefi de instituţii publice, lideri locali de partid. Pe de o parte, actuala uşă de acces a Penitenciarului este cam strâmtă pentru unii îmbuibaţi şi, pe de altă parte, avem informaţii că vor veni mulţi deodată. Pur şi simplu nu am fi făcut faţă volumului mare de intrări”, a explicat şeful Penitenciarului Galaţi, Tudorel Zebrea.

De altfel, Căderea Zidului nu este singura modificare pregătită în aceste zile în Penitenciar. Potrivit şefilor instituţiei, se pregăteşte o nouă sală de mese, se lucrează la extinderea unei aripi de clădire, iar bucătăria va fi îmbunătăţită pentru a se putea face mult mai multă mâncare.

Planul secret al lui Marius Stan

Vrea, de fapt, o autostradă pe sub tot cursul Dunării

Primarul Marius Stan are un plan secret legat de tunelul pe sub Dunăre. Deşi, potrivit declaraţiilor oficiale, tunelul ar urma să lege Galaţiul de judeţul Tulcea, se pare că proiectul primarului este unul mult mai complex. „L-am auzit pe primar vorbind despre sute de kilometri de tunel şi de ieşiri către mai multe capitale ale Europei. Eu cred că vrea să facă, de fapt, un tunel pe sub tot cursul Dunării, până înspre Germania, nu până pe malul tulcean al Dunării”, ne-a destăinuit un consilier al primarului Marius Stan.

Abordat pe această temă, primarul a fost destul de zgârcit cu informaţiile, dar a admis că gălăţenii vor avea o supriză. „Va fi cel mai lung tunel din lume. Practic, Galaţiul va fi legat de marile oraşe ale Europei. Eu l-aş caracteriza ca un adevărat tunel magic. Intri în el pe la Galaţi şi ieşi unde vrei. Ca un fel de gaură de vierme, dacă vreţi”, a spus Stan.

De altfel, aceste informaţii au fost oarecum confirmate şi de Guvernul României, care a exclus Galaţiul de pe harta autostrăzilor. „Galaţiul nu are nevoie să se lege de restul oraşelor din România, că se va lega singur de orice oraş din Europa. E proiectul lor, nu ne băgăm. Dar nici nu îi băgăm pe ei în proiectul nostru”, a comentat într-un cerc restrâns premierul Victor Ponta.

Teroriştii din Cudalbi ameninţă:

„Nu acceptăm caricaturile cu Napoleon şi Rasputin”

Redacţia Charlie Hebdo a devenit ţinta unor ameninţări şi din partea unui grup radical de cudălbeni. Potrivit poliţiei din Franţa, pe adresa redacţiei au sosit mai multe scrisori de amininţare care poartă ştampila poştei din Cudalbi, Galaţi. „Nu acceptăm să ne faceţi profeţii de râs. Puteţi să luaţi la mişto şi pe Dumnezeu, şi pe Mohamed, şi pe mama, şi pe tata, dar să nu vă pună naiba să faceţi caricaturi cu Napoleon şi Rasputin. Sunt personalităţi de şapte stele. Noi credem în Napoleon, credem şi în Rasputin. Pentru noi sunt cele mai importante personalităţi din viaţă, nu vă permitem să le terfeliţi imaginea”, se arată în scrisoarea culdăbenilor.

Ameninţarea se încheie oarecum prieteneşte totuşi, dovadă că intenţiile teroriştilor nu sunt tocmai cele mai războinice: „Hai noroc! Bem în cinstea voastră un coniac fin şi o votcă bună”.

Poliţiştii francezi deja anchetează cazul, o echipă specială fiind deplasată la Cudalbi. Potrivit presei franceze, la întrebarea poliţiştilor „Est-ce que tu est un terrorist?”, majoritatea localnicilor au răspuns: „Non, je suis mangă”.

Decizia lui Flomin Pâslamu pe 2015:

„Anul acesta mă las de fumat”

Deputatul PSD Flomin Pâslamu şi-a pus şi el o dominţă pentru anul 2015. El şi-a pmopus nici mai mult, nici mai puţin decât să se lase de fumat. „Nu mai pot. În mitmul acesta, nu o mai duc mult. Tmebuie să am gmijă de mine, pentmu că altfel o să am mult de sufemit”, a spus Flomin Pâslamu, exact la miezul nopţii, de Mevelion. Şi se pame că, deocamdată, meuşeşte să se ţină de pmomisiune. De la începutul noului an şi până acum, deputatul PSD de Galaţi nu a mai tmas niciun fum.

„Îmi lipseşte să mai dau un tun, să mai tmag un fum, dar mezist cu stoicism. Până la ummă, o să mă obişnuiesc cu noua situaţie. Impomtant este ca şi ceilalţi colegi să mă accepte aşa cum sunt. Ştiu, multoma nu o să le vină să cmeadă, dam eu vmeau să le demonstmez că sunt în stame să fac asta. O să vedeţi că mă ţin de cuvânt”, a spus Flomin Pâslamu. Colegii din PSD spun că, de la începutul anului, Pâslamu nu mai este omul pe came îl cunoşteau ei.

„Pum şi simplu e abătut, nu mai zâmbeşte, nu mai face glume... ce mai... nu mai e el, aşa cum îl ştiam”, a povestit unul dintme apmopiaţii lui Flomin Pâslamu.

ÎnchiSoare pe strada Galaţiului

Pamflet în versuri

Enzime şi fermenţi (alde Uau)

Se duc la şcoală... (cică, din dragoste şi dor)...

se strâng într-o clipită şi se-nmulţesc uşor...

rebeli fără hotare, enzime şi fermenţi,

nu au bun-simţ în devle şi nici o carte-n genţi!

Fac valmă, fac mizerii, ca nesimţiţii stau...

şi râgâie-n tramvaie... şi toţi clamează "uau"...

ea?... zici că e trompetă! el?... zici că e ţambal!...

(te dai cu semnul crucii când vezi ce hal, halal)

Cică se duc la şcoala de şmecheri insolenţi,

învaţă să se facă petenţi şi repetenţi,

rebuturi, schimnici, resturi, cumpliţi şi nătărăi...

enzimele-s virgine, fermenţii sunt flăcăi!

Habar nu au ce-nseamnă cerneală, tibişir,

lectură... toţi visează somn lung, huzur, tractir...

le dau babacii (mamy şi taty) tot ce (n)-au

aceşti compuşi organici şi mândri: alde Uau!

                                      de Submarin Cosorescu

Galaţiul în imagini

Bula cetăţanului, bula politicianului

De ziua lui Eminescu, toată lumea a vorbit despre Eminescu:

  Eugen Durbacă, explicând ce înseamnă să ai valoare în politică:

Eugen Durbacă, un rău necesar în Parlament

Sforăitul său îi ţine treji pe ceilalţi senatori

Senatorul Eugen Durbacă este mai mult decât util în Parlamentul României. Potrivit colegilor săi, Durbacă este cel care îi ţine în priză pe ceilalţi participanţi la şedinţe. „Cei mai mulţi suntem obosiţi, că nu dormim noaptea, ne gândim ce tunuri să mai dăm. Durbacă, în schimb, doarme şi noaptea, şi ziua, la şedinţele noastre. Însă ăsta e cel mai mare avantaj. Dacă doarme el, nu mai poate dormi nimeni. Se zguduie candelabrele de la sala de şedinţe din cauza sforăitului. Aşa că niciunul dintre noi nu poate aţipi. Îl înjurăm în sinea noastră, dar până la urmă e necesar. Dacă nu ar sforăi el, am adormi noi”, a spus un coleg din Parlament. Eugen Durbacă şi-a sporit în ultima vreme numărul de ore de dormit pe zi. Astfel, dacă la începutul mandatului dormea în jur de 19-20 de ore pe zi, acum a ajuns la performanţa de a sforăi chiar şi 23 de ore în fiecare zi. „Sunt obosit. La câte nopţi nedormite am avut eu în viaţa mea, când plănuiam cum să mai fac nişte bani, cum să mai dau câte un tun, două, e normal să mă ajungă şi pe mine oboseala. Asta e, acum recuperez”, a spus Eugen Durbacă.

Somnul naţiunii

Facebook i-a închis contul unui gălăţean

"Nu a postat nimic după atentatele de la Paris"

Atitudine de bun-simţ din partea Facebook. Contul unui gălăţean a fost dezactivat din cauză că acesta nu a postat nimic legat de atentatele de la Paris. "Am aşteptat o zi, două, o săptămână... nimic. Nu a postat nimic şi nici nu a comentat la postările pe această temă. Este inadminsibil. Nici măcar nu a dat un like la un «je suis charlie». O asemenea atitudine indiferentă trebuie pedepsită”, a explicat managerul Facebook, Mark Zuckerberg. De altfel, oficialii reţelei de socializare îl bănuiau de mai multă vreme pe gălăţeanul respectiv, pe numele său Georgică Plămădeală, de indiferenţă. Potrivit biroului de presă al Facebook, Plămădeală nu ar fi avut nicio reacţie nici în legătură cu victoriile Simonei Halep, nici pe tema stemei şi culorilor clubului de fotbal Steaua. „Să se înveţe minte! Nu poţi să treci prin viaţă aşa... ca Vodă prin lebădă. Trebuie să iei atitudine”, au comentat mai mulţi utilizatori pe Facebook.

Fakelook

Calorgal nu va repeta greşelile Apaterm

Stan: „La noua firmă vom angaja DOAR rude”

Primăria Galaţi a anunţat că noua strategie pentru agentul termic al oraşului prevede în primul rând o mai bună gestionare a resurselor umane. Astfel, la noua firmă care se va ocupa de distribuirea căldurii şi a apei calde în oraş vor fi angajate doar rude ale celor din conducere şi de prin partide. „Nu ne mai parmitem să avem tot felul de neaveniţi printre angajaţi. Aţi văzut ce s-a întâmplat cu Apaterm. A durat ani buni până când a intrat în faliment. Cu Calorgal nu se va mai întâmpla la fel. Vrem să ne asigurăm că noua societate va intra în faliment cel mai târziu peste un an”, a spus primarul Marius Stan. Potrivit unor informaţii din interiorul societăţii, vor fi acceptate numai rude de sânge. „Nu ne mai încurcăm cu cumetri, cuscri şi alte minuni. Mergem la sigur!”, a mai spus Marius Stan.

Apaterminator

Campusul studenţesc, evacuat de urgenţă

A fost descoperit un pachet suspect cu ţigări timbrate

Campusul studenţesc „Al. I Cuza” a fost evacuat de poliţiştii de la brigada antiteroristă. Din primele informaţii, se pare că într-una dintre camerele de la Căminul C a fost descoperit un pachet suspect de ţigări. „Erau ţigări timbrate, fiscalizate în România. Aşa ceva nu s-a mai văzut în campusul nostru, unde se fumează doar ţigări de contrabandă, aşa că am chemat poliţia”, a explicat un student. „Analizăm pachetul, însă e puţin probabil să îl deschidem, nu vrem să riscăm. În mod cert, pachetul va fi aruncat în aer pentru a nu expune pe nimeni. Vom controla toată zona, sper să fie singurul pachet timbrat. În caz contrar, am putea avea de-a face cu un atac concertat, ceea ce ar fi extrem de sumbru”, a declarat şeful Poliţiei Locale, Gigel Chiştoc.

A cam pus-o

Semn divin

Cocalar lovit de o cărămidă în faţa bibliotecii

Un cocalar a scăpat ca prin minune cu viaţă în urma unui accident pe care mulţi l-au interpretat ca fiind semn divin. „Mergea prin faţă pe la V.A. Urechia şi o cărămidă de la un bloc vecin a căzut şi l-a lovit în cap. Aşa-i trebuie, dacă vine pe aici. Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi intrat în bibliotecă”, a spus un martor.

Mama Cărămida

Senzaţional!

Pamfletul de astăzi nu are niciun mişto cu Bacalbaşa

Personaj permanent la rubrica Pamflet din "Viaţa liberă", Nicolae Bacalbaşa beneficiază săptămâna aceasta de un moment de linişte. „Am decis să nu mai fac poante cu Bacalbaşa pentru că deja lumea s-a cam plictisit de personaj. În plus, nu vreau să-i facem concurenţe neloială însuşi domnului Bacalbaşa”, a declarat semnatarul acestor rânduri.

Personaj in absentia


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1831 ori Ultima modificare Duminică, 18 Ianuarie 2015 11:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.