Gălăţeni, sunteţi pregătiţi pentru ÎMBRĂŢIŞĂRI?! Ce se SĂRBĂTOREŞTE miercuri
Foto: Sursa foto: wallpaperscraft.com

Gălăţeni, sunteţi pregătiţi pentru ÎMBRĂŢIŞĂRI?! Ce se SĂRBĂTOREŞTE miercuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ziua Internaţională a Îmbrăţişărilor (International Hug Day) este sărbătorită pe 21 ianuarie. Potrivit tradiţiei, în această zi, oricine poate îmbrăţişa chiar şi persoane necunoscute.

Această sărbătoare a apărut pentru prima dată în Statele Unite ale Americii, în 1986. Sărbătoarea îmbrăţişărilor, instituită de pastorul Kevin Zaborney din statul Michigan, a fost plasată în perioada dintre Crăciun şi Sfântul Valentin, Ziua Îndrăgostiţilor, când oamenii tind să-şi piardă buna stare de spirit şi, de aceea, această Zi Naţională a Îmbrăţişărilor încuraja familiile, prietenii sau chiar necunoscuţii să nu se simtă stingheriţi să-şi arate sentimentele în public şi să se îmbrăţişeze. Inedita sărbătoare s-a răspândit cu rapiditate în întreaga lume, chiar dacă nu se ştie de ce a fost aleasă data de 21 ianuarie.

Specialiştii susţin că o îmbrăţişare de doar 20 de secunde acţionează ca un bun tonic, creşte nivelul oxytocinei, hormonul dragostei care este răspunzător de starea de bine şi scade nivelul cortizolului, hormonul stresului.

(Din surse on-line)

Citit 3059 ori Ultima modificare Marți, 20 Ianuarie 2015 14:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.