Motive să VIZITAŢI România în 2015

Motive să VIZITAŢI România în 2015
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Publicaţia specializată în turism „Travel for Senses“ îi tentează pe străini să aleagă anul acesta România ca destinaţie de vacanţă, oferind o listă cu 15 motive întemeiate pentru a face această alegere. Articolul a fost distribuit pe Facebook şi de postul de televiziune National Geographic.

Articolul, care a strâns, pe Facebook, peste 1.200 de distribuiri, în doar 17 ore de la postare, menţionează şi şapte locaţii din România care figurează în patrimonial UNESCO, printre care oraşul medieval Sighişoara, rezevaţia Bioseferei Delta Dunării sau bisericile fortificate din Transilvania. Publicaţia „Travel for Senses“ include în repertoriul de vacanţă pentru 2015, pe lângă Sighişoara şi Delta Dunării, satul Viscri, unde poate fi admirată una dintre cele şase biserici fortificate din zona Transilvaniei, localitatea de suflet a Prinţului Charles, pe care acesta o consideră a doua sa casă.

Capitala - o metropolă “cool”

La rândul său, Bucureştiul este prezentat ca oraşul care, dintr-o metropolă gri şi neprietenoasă, a devenit în ultimii ani una dintre capitalele la modă ale Europei, un loc unde hipsterii se simt în largul lor, al cărui centru istoric s-a transformat într-un loc de socializare şi distracţie care nu trebuie ratat, dar şi un oraş cultural unde turiştii interesaţi de arhitectură, operă, teatre sau muzee au la dispoziţie o gamă largă de opţiuni.

Mănăstirea Voroneţ, supranumită „Capela Sixtină a Estului“, este emblema bogatei moşteniri bucovinene, aşa cum Sfinxul românesc, din Munţii Bucegi, numit astfel la 1934 de profesorul Alexandru Bădăuţă, reprezintă o imagine-simbol pentru frumuseţile naturale ale României. Bineînţeles, din această enumerare nu putea să lipsească cochetul Castel Peleş, din Sinaia, primul castel din Europa care a avut încălzire centrală şi electricitate. La construirea sa au participat peste 400 de muncitori şi meşteşugari, iar construcţia a fost finalizată cu câteva luni înainte ca regele Carol I să moară, în 1914, şi să o folosească drept reşedinţă de vară.

"Cel mai spectaculos drum din lume"

Impresionantul Transfăgărăşan, numit „cel mai spectaculos drum din lume“ de prezentatorii popularei emisiuni auto „Top Gear“, difuzată de postul de televiziune BBC, cetatea Sarmizegetusa Regia, mărturie peste veacuri a strămoşilor daci, oraşul Sibiu, capitală culturală europeană în 2007, Cimitirul Vesel de la Săpânţa, litoralul Mării Negre, Peştera Urşilor din Munţii Apuseni, chipul regelui dac Decebal, sculptat în stâncă la Cazanele Dunării (cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa, de 55 de metri) şi nu în ultimul rând Castelul Bran, „izvorul“ poveştilor cu vampiri, completează lista celor 15 motive pentru care România merită să fie vizitată în 2015.

Al 16-lea motiv

După cum vă spuneam într-un articol mai vechi, poate că al 16-lea motiv ar putea fi oraşul Timişoara. Deşi e foarte departe de Galaţi, Timişoara a fost plasată de publicaţia americană Huffington Post în Top 10 al destinaţiilor europene de lux cele mai accesibile, alături de oraşe precum Zaragoza (Spania), Murcia (Spania) sau Braga (Portugalia), fiind singurul oraş din România prezentat, recomandările bazându-se pe atracţiile locale, dar şi pe preţurile hotelurilor de 4 şi 5 stele. Pentru a-şi păstra “titlul”, administratorii oraşului bănăţean pun accent pe îmbunătăţirea infrastructurii şi pe creşterea atractivităţii patrimoniului istoric, finalizarea proiectelor europene în zona Cetate şi a malurilor Canalului Bega, pe măsuri de îmbunătăţire a vieţii culturale, de organizarea de conferinţe, dar şi pe o strategie de vizibilitate şi branding a Timişoarei.


AFLĂ care sunt ORAŞELE ce merită vizitate în 2015

Citit 2818 ori Ultima modificare Marți, 26 Mai 2015 13:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.