Imaginaţie în bucătărie: De la ciorba în formă de piramidă la balonul comestibil umplut cu heliu (FOTO&VIDEO)

Imaginaţie în bucătărie: De la ciorba în formă de piramidă la balonul comestibil umplut cu heliu (FOTO&VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ciorba de burtă în formă de piramidă, care se mănâncă nu cu lingura, ci cu furculiţa şi cuţitul, reprezintă un preparat culinar inedit creat de Cosmin Toma din Alba Iulia, un chef căruia îi place nu doar să creeze diverse reţete, ci şi să realizeze un altfel de mod de servire a mâncării, a relatat agerpres.ro.

Cunoscut ca un chef care a reinterpretat, de exemplu, clasicul preparat culinar atât de apreciat de români, sarmaua, creând "sarmale întoarse", cu foaia din carne şi umplutura din varză, sau şi-a folosit imaginaţia servind un aperitiv în ghiveci de flori, Cosmin Toma a recurs la creativitate şi în ceea ce priveşte reţeta unei ciorbe de burtă şi a modului în care se mănâncă aceasta.

Chef Cosmin Toma a dezvăluit pentru AGERPRES modul în care pregăteşte el ciorba de burtă, care poate arăta nu doar ca o piramidă, ci şi în alte forme.

Ingredientele necesare sunt oase de vită, burtă de vită, morcovi, ceapă, ţelină, iaurt sau smântână, usturoi, gogoşari în oţet, ouă, oţet sau suc de lămâie, piper boabe, foi de dafin şi sare. VEZI AICI cum se prepară -->> http://www.agerpres.ro/social/2015/05/05/destinatii-cu-gust-alba-ciorba-de-burta-in-forma-de-piramida-se-mananca-nu-cu-lingura-ci-cu-furculita-si-cutitul-12-36-01

Mănuşile din pâine

Cu aceste mănuşi se pare că poţi transforma orice în sandvis, după cum sună reclama celor care au inventat "bread gloves".

Un desert de neuitat

Un restaurant din Chicago a făcut un pas neobişnuit spre servirea alimentelor mai... uşoare. Acum, în mediul celor de la Alinea se poate găsi un balon comestibil umplut cu heliu, potrivit descopera.ro.

Balonul este făcut dintr-o compoziţie obţinută din mere deshidratate, acid malic şi zahăr şi se serveşte împreună cu un ac care este legat de balon printr-un fir din pastă de mere, de consistenţă foarte vâscoasă. Atât balonul, cât şi firul care îl leagă de ac (dar nu şi acul!), sunt comestibile.

Balonul poate fi consumat în două moduri: poate fi spart cu ajutorul acului sau clientul poate pune gura pe el, inhalând heliul, aşa cum se vede în poză, apoi consumând compoziţia dulce.


CITEŞTE ŞI: Mâncărurile preferate ale unor scriitori celebri

Citit 1107 ori Ultima modificare Marți, 12 Mai 2015 12:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.