Streetball fără frontiere

Streetball fără frontiere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Streetball-ul (un fel de baschet, jucat la un singur coş, pe o jumătate de teren obişnuit), un sport importat din SUA, a prins rădăcini serioase şi la Galaţi. Ca dovadă, campionatul pe care liceenii îl organizează pe plan local de şase ani încoace.

Joi, pe terenul Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”, s-a jucat finala ediţiei cu numărul 6, între „Evanghelişti” şi „CNMK”. Soarele torid şi, bineînţeles, jocul foarte bun al adversarilor le-au pus beţe-n roate „Evangheliştilor”, echipa Colegiului „Mihail Kogălniceanu” fiind câştigătoarea Trofeului Streetball 2009.

În acest an, finala s-a desfăşurat sub sloganul „Artă şi sport contra drog”, organizatorii fiind doi elevi de la Colegiul „Alecsandri”, Paul Voicu şi Dragoş Ureche, susţinuţi de profesorul de educaţie fizică Florin Gheţău. Cei doi tineri organizatori speră ca în 2010 Galaţiul să găzduiască un Campionat Naţional de Streetball.

Visul elevilor nu se poate materializa fără ca terenurile de sport de la liceele din Galaţi (singurul spaţiu alternativ este Sala Puşkin, a Universităţii) să fie amenajate corespunzător, ne-a spus Paul Voicu.

Explicaţie foto: Elevii de la Colegiul „Mihail Kogălniceanu” sunt pasionaţi de Streetball

Citit 1335 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.