MÂNCĂRURI MAI PUŢIN CUNOSCUTE: Chiftele din flori de salcâm sau şniţele din flori de soc

MÂNCĂRURI MAI PUŢIN CUNOSCUTE: Chiftele din flori de salcâm sau şniţele din flori de soc
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O mâncare mai puţin cunoscută: chiftele din flori de salcâm. Sute de apicultori din judeţul Mehedinţi, aflaţi cu albinele în arealul pădurilor cu salcâm, prepară acest fel de mâncare, în taberele provizorii pe care le aşează în vecinătatea stupinelor, potrivit agerpres.ro.

Reţeta de preparare pentru trei chiftele este foarte simplă. Se culeg 13 flori de salcâm cu petalele desfăcute. De pe fiecare ciorchine se desprind corolele albe cu pistil cu tot şi se pun într-un castron. Peste ele se adaugă şase liguriţe de ulei, cinci de făină de grâu, una de zahăr, sare după gust şi o jumătate de pliculeţ de praf de copt. Se amestecă până compoziţia devine consistentă şi se pot face turtiţe. Acestea se introduc în tigaia cu ulei încins la foc molcom şi se lasă la fript până se rumenesc. În pasta obţinută se mai poate adăuga un ou şi un păhărel de lapte.

Şniţele din flori de soc, salată de trandafiri şi liliac alb, gogoşi cu muşcate, friptură de pui cu struguri şi flori de dovleac, ruladă de orez cu pepene galben şi gălbenele, curcan în sos alb cu mentă şi panseluţe sunt doar câteva dintre preparatele de care posibil să nu fi auzit.

În privinţa florilor, potrivit maeştrilor bucătari, majoritatea acestora pot fi folosite la gătit pentru că dau o savoare deosebită preparatelor culinare, îndeosebi sosurilor şi salatelor. Printre florile comestibile se numără trandafirii, zorelele, gălbenelele, crăiţele, muşcatele, florile de dovlecei, păpădia, panseluţele, levănţica, muşeţelul, liliacul alb, florile de tei, talpa gâştii şi limba mielului.

Citit 5654 ori Ultima modificare Marți, 02 Iunie 2015 14:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.