Atenţie, ce şi cât consumaţi! Alimente care dau dependenţă

Atenţie, ce şi cât consumaţi! Alimente care dau dependenţă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Oameni de ştiinţă de la Institutul Naţional pentru Dependenţa de Droguri din Statele Unite au arătat că anumite mâncăruri creează dependenţă şi determină un consum din ce în ce mai mare. Huffington Post a realizat un top al acestor alimente care dau dependenţă.

Tortul de ciocolată este consumat de majoritatea dintre noi. Un studiu chiar a susţinut că a mânca un mic dejun bogat în proteine şi glucide îi poate ajuta pe unii să piardă în greutate. Dar cei mai mulţi cercetători sunt de acord că tortul conţine, în general, o mulţime de zahăr şi grăsimi. O felie de tort de ciocolată cu glazură de ciocolată are 506 calorii şi 22 de grame de grăsime.

Sucul nu este tocmai un aliment, dar Huffington Post îl include şi pe el în acest top. Americanii consumă peste 6 linguri de zahăr pe zi, dintre care jumătate provin din băuturi dulci. Sucul provoacă obezitate, hipertensiune arterială şi chiar cancer. Pentru a evita riscurile, cel mai bine este să beţi apă.

Cheeseburgerii sunt deosebit de gustoşi, dar conţin grăsimi saturate şi sodiu. Un cheeseburger Burger King are 270 de calorii, 12 grame de grăsime şi 630 mg de sare (aproape jumătate din doza zilnică recomandată de American Heart Association).

Cartofii prăjiţi conţin acrilamidă, substanţă care a provocat anumite tipuri de cancer la animale. Experţii recomandă reducerea consumului de alimente prăjite. O porţie de cartofi prăjiţi de la McDonald conţine 510 calorii şi 24 grame de grăsime.

Îngheţata. Faptul că este cremoasă, îi atrage pe oameni să o mănânce. Dar acest lucru le şi dăunează. Îngheţata este compusă din cremă şi lapte, deci conţine niveluri foarte ridicate de grăsimi saturate. Dacă mănânci îngheţată în mod regulat, poţi lua în greutate.

Prăjiturile. Un studiu efectuat la Connecticut College pe şobolani a arătat că prăjiturile Oreo le dădeau acestora aceeaşi dependenţă ca şi cocaina. În ceea ce priveşte nutriţia, patru prăjituri cu ciocolată conţin 192 de calorii şi 10 grame de grăsime.

Chipsurile împart locul 2 cu ciocolata, la egalitate, în privinţa dependenţei pe care o provoacă. O porţie de 30 de chipsuri conţine 320 de calorii şi 20 de grame de grăsime. Un studiu realizat la Universitatea Drexel a arătat că ciocolata le provoacă celor care o consumă aceeaşi plăcere pe care le-o provoacă drogurile consumatorilor. Un singur baton cu ciocolată conţine 210 calorii şi 13 grame de grăsime.

Pizza conduce în acest top. O felie de pizza conţine, în general, în jur de 300 de calorii şi aproximativ 10 grame de grăsime. Dacă adăugăm şi ingredientele din carne pe care le găsim în ea, vorbim de 360 de calorii şi până la 20 de grame de grăsime.

Sursa: adevarul.ro

Citit 794 ori Ultima modificare Marți, 02 Iunie 2015 13:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.