INVENŢII ÎN BUCĂTĂRIE: Pâinea care arată ca un pepene, hamburgerii roşii sau cartea comestibilă (FOTO)

INVENŢII ÎN BUCĂTĂRIE: Pâinea care arată ca un pepene, hamburgerii roşii sau cartea comestibilă (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un brutar din Taiwan a venit cu o metodă unică de a-i încuraja pe copii să mănânce pe timp de vară, a relatat Foodstory. Pâinea lui a făcut senzaţie pe Instagram, unde oamenii publică poze cu noul deliciu. Culorile pâinii vin din pudra de ceai verde Matcha, colorant roşu şi căpşuni, iar “seminţele de pepene” sunt bucăţi de bambus comestibil. Brutarul vinde peste o sută de pâini pe zi, dar consumatorii pot să-şi cumpere şi felii separate.

Cartea de bucate comestibilă

Un studio de design din Germania a creat o carte de bucate cu adevărat deosebită. Ceea ce o face cu adevărat specială este faptul că filele sale sunt de fapt foi de lasagna, care, pe măsură ce sunt întoarse, pun cap la cap o reţetă delicioasă. La final, după ce ai "citit" toată cartea de bucate, ai în faţă o lasagna gata să fie pusă în cuptor.

Cea mai picantă pizza îţi face limba să sângereze

Dacă ai impresia că ai mâncat cea mai picantă pizza până acum, te înşeli amarnic. Într-un oraş mic din Marea Britanie se comercializează "Death by pizza". Aceasta ar intra cu siguranţă în Cartea Recordurilor, însă Guiness Book nu încurajează rezultatele care ar putea pune în pericol sănătatea oamenilor. Cei care au încercat-o până acum nu au reuşit să mănânce nici măcar o felie, pe motiv că limba a început să le sângereze.

Pizza respectă reţeta clasică, însă sosul este cel care face diferenţa. Acesta este compus din ardei iuţi uscaţi, ardei iuţi proaspeţi, ardei iuţi Trinidad Moruga Scorpion (care sunt atât de iuţi încât pot declanşa şi atacuri de cord), ardei iuţi Scotch Bonnet, usturoi, ghimbir, roşii şi extracte de ardei iute. Atunci când îl prepară, angajaţii poartă măşti.

Experţii avertizează că această pizza poate induce halucinaţii.

Care este ultima fiţă în restaurantele fast-food

O companie de fast-food a lansat luna trecută hamburgerii făcuţi din chifle de culoare roşie, potrivit mashable.com. Se pare că hamburgerii coloraţi sunt o nouă tendinţă, adoptată de mai multe restaurante de tip fast-food, după ce în ultima parte a anului trecut au fost lansaţi hamburgerii negri, din pâine colorată cu cerneală de culoare închisă, extrasă din moluştele marine. Lansarea noului produs a avut loc în Japonia. Hamburgerii roşii sunt din pâine cu pudră de roşii, cunoscută ca fiind al doilea aliment cel mai bine vândut în Ţara Soarelui Răsare.

Cea mai scumpă mâncare din lume - invenţie australiană

"Caviarul alb", făcut din icrele unei specii rare de peşti şi ornamentat cu aur de 22 de carate, este considerat drept cea mai scumpă mâncare din lume, doar o linguriţă având preţul de 40.000 de dolari. Produsul este invenţia austriacului Walter Gruell, în vârstă de 51 de ani, şi a fiului sau, Patrick, în vârstă de 25 de ani, potrivit Oddity Central. Un kilogram din acest caviar alb are un preţ pe piaţă de 300.000 de dolari.

Peştele folosit la acest produs trăia în Marea Caspică, însă acum aproape a dispărut complet în mediul său natural. Inventatorii spun că un motiv al preţului extrem de ridicat este faptul că produsul este făcut în Austria, cu ajutorul apelor nepoluate care curg din munţi.

După ce caviarul este deshidratat, este amestecat cu aur de 22 de carate, care, în doze mici, are un efect benefic pentru sistemul imunitar.

...şi reţete inventate din greşeală

Unele dintre cele mai mari descoperiri s-au întâmplat în urma unui accident, lucru valabil şi în cazul mâncării. Greşelile sau, cu alte cuvinte, eşecurile, au, paradoxal, o componentă de surpriză care le pot transforma în exact opusul lor: descoperiri uimitoare. Iată câteva exemple date de siteul eva.ro.

TARTA TATIN. Desertul întors cu faţa în jos a luat naştere după ce a fost uitat în cuptor. Întâmplarea a avut loc într-un hotel din Franţa secolului 19, deţinut de surorile Stéphanie şi Caroline Tatin. Stéphanie gătea o tartă cu mere, pe care a copt-o, din întâmplare, prea mult, şi în încercarea de a o salva, i-a adăugat încă un strat de aluat deasupra. Şi uite aşa, francezii au mai creat o capodoperă culinară.

FURSECURI CU CIOCOLATĂ. Fursecul cu ciocolată a fost inventat de Ruth Wakefield, care a rămas fără ciocolată pentru gătit, aşa că a rupt în grabă un baton obişnuit de ciocolată, l-a amestecat cu unt şi a sperat ca cele două ingrediente să se topească împreună.

Însă bucăţile au rămas intacte şi aşa am ajuns să ne bucurăm cu toţii de un desert iubit în toată lumea.

CHIPSURI. George Crum, un bucătar care a trăit în America, se săturase în 1853 de criticile repetate ale unui client la adresa cartofilor săi prăjiţi. Într-o încercare de a se răzbuna pe clientul cârcotaş cu o porţie de cartofi necomestibili, Crum a tăiat legumele în felii extrem de subţiri, le-a acoperit cu sare şi le-a prăjit în ulei bine încins. Clientul s-a îndrăgostit de chipsurile lui Crum, iar restul e istorie!

BERE. Berea probabil nu ar fi existat niciodată dacă depozitele de alimente ale mesopotamienilor ar fi fost extrem de uscate. Când au început să depoziteze grâne pentru pâine, au observat cum umezeala provoacă procesul de fermantaţie a cerealelor. În urma fermentaţiei, mesopotamienii au produs, din pură întamplare, berea.

Citit 1496 ori Ultima modificare Marți, 14 Iulie 2015 14:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.