Cât ne COSTĂ o aventură de neuitat în STRĂINĂTATE vara aceasta

Cât ne COSTĂ o aventură de neuitat în STRĂINĂTATE vara aceasta
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Dai un ban, dar călătoreşti în cele mai exotice locuri din lume


Cum sună o călătorie din Bucureşti în Berlin, Frankfurt, Munchen, Bremen şi alte oraşe germane? Sau o călătorie în Indonezia, în Polinezia Franceză ori în America de Sud? Dar o excursie în care să poţi vedea Marele Zid Chinezesc, Oraşul Interzis şi să guşti mâncăruri tradiţionale chinezeşti? Dar să mergi la un festival de muzică electronică? Pentru cele mai multe persoane, o astfel de călătorie este extrem de scumpă, însă mai există şi o parte a populaţiei care preferă să strângă bani timp de un an sau doi pentru a avea mai mult decât o vacanţă pe litoralul românesc.

Cum e mai bine: cu grup organizat sau individual?

În ultimii ani, agenţiile de turism din România au înregistrat o creştere a numărului de cereri de vacanţe în străinătate. Printre beneficiile aduse de un astfel de parteneriat se numără cazarea deja asigurată, la hoteluri de două şi trei stele, transportul în toate locaţiile din itinerariu, dar şi ghidul care poate răspunde la toate întrebările.

În cazul călătoriilor individuale, cu maşina, trenul sau avionul, aceste facilităţi dispar, însă căutarea lor poate fi o aventură în sine.

Făcând referire la preţ, acestea pot varia, în funcţie de opţiunea aleasă. Spre exemplu, un tur al Germaniei în şapte zile la finalul lunii iulie a.c., poate ajunge până la aproape 1.000 de euro pentru o singură persoană. Poate părea un preţ piperat, dar turul include vizite în oraşe precum Frankfurt, Nurnberg, Dresda, Berlin, Hamburg, Bremen, Koln, Munchen, dar şi un drum pe Valea Rinului. În preţul mai sus menţionat sunt incluse transportul, toate taxele de drum, ghizii locali, precum şi o croazieră pe Rin de aproximativ două ore şi jumătate. Nu sunt incluse intrările la muzee şi catedrale, şi nici cheltuielile personale ale fiecăruia, însă acestea, cumulate, nu ajung la mai mult de 500 de euro. Aşadar, pentru o săptămână de neuitat în Germania ar trebui să scoateţi din buzunar aproximativ 1.500 de euro.

Dacă alegeţi să faceţi acelaşi traseu individual, cu maşina personală sau cu trenul, costurile pot varia, în funcţie de cazare, traseul parcurs şi de costurile combustibilului, precum şi de transportul intern ales. La un hotel de trei stele din Frankfurt, spre exemplu, cazarea începe de la 23 de euro de persoană, aproximativ 100 de lei româneşti. Iar în celelalte oraşe, preţurile sunt de maxim 50 de euro de persoană, ceea ce înseamnă că, pentru şapte zile, cazarea poate ajunge până la 350 de euro de persoană, echivalentul a 1.350 de lei. Dacă la această sumă se mai adaugă şi transportul cu maşina personală, dar şi mâncarea şi taxele de la muzee, suma finală va fi, cu siguranţă, mai mică de 1.000 de euro, deci ar fi mai economic. Singurul dezavantaj este oboseala, deoarece nu este deloc uşor să conduci mii de kilometri într-o săptămână.

10.000 de lei pentru o poveste chinezească

Dacă sunteţi atraşi de civilizaţia asiatică, agenţiile de turism din Galaţi vă pun la dispoziţie posibilitatea de a trăi o poveste chinezească, un circuit turistic cu plecare din Beijing, cu vizite în Oraşul Interzis, piaţa Tiananmen, temple din timpul dinastiei Ming, Pădurea de Piatră, care pe vremea dinastiei Ming era cunoscută drept "întâia minune a lumii", precum şi scurte călătorii pe Drumul Ceaiului şi Drumul Mătăsii. Întreaga aventură durează 15 zile, iar pachetul include transport în toate locaţiile menţionate şi chiar mai multe, 13 nopţi de cazare în hoteluri de patru stele, mese cu mâncare tradiţională chineză, ghizi locali, precum şi taxe de intrare la toate obiectivele menţionate.

Astfel de ocazii apar odată în viaţă şi, deşi preţul este unul destul de mare, amintirile şi locurile vizitate cu siguranţă vor merita efortul financiar.

Festivaluri de muzică în Europa

La sfârşitul lunii august, în Olanda, are loc MisteryLand, un festival de muzică electronică ţinut încă din 1993. Anul acesta, mai exact pe 29 şi 30 august, festivalul se va ţine în localitatea Haarlemmermeer, iar printre artiştii care vor electriza atmosfera se numără Nicky Romero, NERO şi Firebeatz.

Însă acesta nu este singurul festival de muzică electronică din vara aceasta. În Letonia, mai exact în localitatea Salacgriva, va avea loc, chiar în aceste zile (17-19 iulie) festivalul Positivus, la care sunt invitate nume sonore precum Placebo sau Tom Odell. Un bilet pentru cele trei zile ale festivalului, care include şi un loc în spaţiul de campare, costă 71 de euro, adică 320 de lei, o sumă relativ mică pentru un weekend de distracţie alături de prieteni. Singurul impediment îl constituie transportul, dat fiind că biletul de avion până în Riga, capitala Letoniei, costă ceva mai mult de 400 de euro. Dar patru prieteni într-o maşină pot împărţi banii de combustibil şi pot plăti cel mult 400 de lei de fiecare pentru benzină, dat fiind că distanţa dus-întors este de aproximativ 3.000 de kilometri.

Festivalul Medieval European, la a 21-a ediţie

La sfârşitul lunii august, pe 29 şi 30 ale lunii, Danemarca îi aşteaptă pe turiştii iubitori de istorie să participe la Festivalul Medieval European. Organizat în FÆNGSLET, o fostă închisoare situată lângă oraşul Horsens, festivalul îşi propune să îi treacă pe curioşi prin 500 de ani de istorie medievală a bătrânului continent. Se vor organiza târguri pentru meşteşugari, concerte de muzică medievală, bufonii îi vor distra pe turişti, iar în mijlocul fostei închisori va fi amplasată şi o piaţă medievală. Asta înseamnă că participanţii nu vor avea acces la cafea sau alte produse moderne.

Intrarea la acest festival este complet gratuită, iar turiştii gălăţeni care vor să ajungă acolo trebuie doar să îşi plătească drumul şi cazarea. Distanţa până acolo este de aproximativ 2.500 de kilometri, ceea ce înseamnă că aproximativ 2.000 de lei sunt necesari pentru combustibil, în cazul în care transportul se face cu maşina personală. Cu toate acestea, turiştilor li se recomandă să plece cu autocarul din Iaşi, având în vedere că un bilet până în Horsens costă în jur de 100 de euro pentru un adult şi 85 de euro pentru copii şi pensionari. Iar pentru două nopţi de cazare, nu aveţi cum să scoateţi mai mult de 150 de euro din buzunar la un hotel de trei stele.

Există, însă, şi varianta de cazare în preajma locului de desfăşurare a festivalului, la cort de două persoane, pentru 20 de euro pe noapte. Iar pentru alţi 5 euro se asigură şi micul dejun.

Chiar dacă par scumpe, cu preţuri variind între 500 şi 5.000 de euro, vacanţele în străinătate reprezintă aventuri de neuitat. Astfel de călătorii nu se pot face anual, mai ales dintr-o ţară cu un statut financiar precum România, însă doritorii pot face economii pentru a trăi o astfel de experienţă măcar o dată în viaţă. La urma-urmei, merită!

Citit 1795 ori Ultima modificare Marți, 14 Iulie 2015 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.