Perseidele - un fenoment astronomic spectaculos! Când va fi punctul maxim de activitate

Perseidele - un fenoment astronomic spectaculos! Când va fi punctul maxim de activitate
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Perseidele, fenomen cunoscut drept "ploaia de stele", este cel mai strălucitor curent de meteori şi poate fi vizualizat, în fiecare an, între 17 iulie şi 24 august. În anul 2015, punctul maxim de activitate va fi în noaptea de 12 spre 13 august.

Momentul de activitate maximă al Perseidelor va fi foarte uşor de observat anul acesta, pentru că cerul va fi liber, fără lumina satelitului natural al Pământului, pe 14 august fiind şi Lună nouă. Cea mai bună perioadă de observare este după miezul nopţii, până spre dimineaţă.

Fenomenul se urmăreşte cel mai bine din locurile cu aer curat, lipsite de lumini parazite. Aşa că din oraş nu se vor putea observa prea mulţi meteori. Cele mai bun locuri sunt la munte sau la ţară. Cei care vor face observaţiile din zonele cu aer curat vor putea vedea circa 100 de meteori pe oră, în timp ce în oraş vor vedea în jur de 10-20 meteori pe oră.

Pentru a vedea "ploaia de stele" nu aveţi nevoie de un instrument astronomic, dar luaţi în calcul faptul că ochiul uman are nevoie de minim 20 de minute de acomodare.

Citit 2603 ori Ultima modificare Luni, 10 August 2015 16:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.