Cele mai PERICULOASE COMBINAŢII de alimente şi medicamente

Cele mai PERICULOASE COMBINAŢII de alimente şi medicamente
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Atunci când urmezi un tratament medicamentos, trebuie să fii foarte atent la ceea ce mănânci şi bei. Şi nu facem referire la alcool sau la lapte, despre care toată lumea ştie că nu trebuie combinate cu medicamentele, ci la anumite alimente şi sucuri, care pot anula efectele anumitor pastile. Prima regulă de care trebuie să ţineţi cont atunci când sunteţi sub tratament este că pastilele se înghit doar cu apă.

Pastilele precum ar fi simvastatina, atorvastatina şi pravastatina, mai pe scurt statinele, folosite pentru scăderea colesterolului, nu trebuie asociate cu suc de grapefruit. Şi asta pentru că acesta încetineşte procesul de metabolizare a medicamentelor şi accentuează efectele adverse (leziuni hepatice, insuficienţă renală, dureri musculare).

Alimente bogate în vitamina K şi anticoagulante

Vitamina K este importantă în procesul de coagulare a sângelui. Dacă urmezi un tratament cu anticoagulante (cum ar fi warfarina), nu trebuie să mânânci broccoli, varză, spanac, napi, afine sau ghimbir, deoarece se pot forma cheaguri de sânge.

Nucile au un conţinut ridicat de fibre, stimulează digestia şi scad colesterolul. Specialiştii avertizează însă că nucile pot scădea absorbţia levotiroxinei, medicament utilizat pentru a trata hipotiroidismul.

Sursa foto: csid.ro

Citit 2644 ori Ultima modificare Joi, 13 August 2015 10:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.