Caravana Filmelor TIFF continuă. Ce filme pot fi vizionate în weekend

Caravana Filmelor TIFF continuă. Ce filme pot fi vizionate în weekend
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Început joi, 20 august, festivalul de film TIFF, organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, se va încheia duminică, 23 august, după patru seri (de la ora 21,30, când este mai răcoare şi suficient de întuneric pentru proiecţie) de film artistic românesc şi străin.

După ce, joi, gălăţenii au putut viziona filmul de acţiune „Gunoi” („Trash”), regizat de Stepehn Daldry, premiat la British Academy Film Awards („BAFTA”), festivalul continuă într-o manieră amuzantă şi relaxantă.

Azi, comedia "America, venim!"

Astăzi, 21 august, de la ora 21,30, gălăţenii vor putea viziona spumoasa comedie „America, venim”, în regia lui Răzvan Săvescu. Pelicula pune accentul pe întâmplările pline de umor şi neprevăzute prin care trece trupa unui teatru din provincie, ai cărei actori, plecaţi din mica Târgovişte, se află pentru prima dată la New York. Cinci actori, regizorul, un băieţel şi ursul său imens de pluş traversează oceanul pentru a susţine un spectacol în America. Aparent, nu merge totul conform planului şi actorii hotărăsc, pentru câţiva bani în plus, să înceapă colaborarea cu un impresar local, român stabilit în SUA de ceva vreme, care le promite un turneu de amploare. Oare vor lua problemele lor sfârşit sau doar vor începe?

Sâmbătă, un thriller plin de aventură

În a treia seară, pe 22 august, gălăţenii îl pot vedea pe Jude Law în pelicula „Black sea” („Marea Neagră”), regizată de Kevin Macdonald. Este un thriller plin de adrenalină în care un fost căpitan de submarin, întruchipat de Law, este angrenat în căutarea unei comori aflate pe fundul Mării Negre.

Dumincă seară, poveşti trăsnite

Seria proiecţiilor se încheie, duminică, 23 august, tot la ora 21,30, cu o comedie spectaculoasă, nominalizată anul acesta la Oscar şi care a făcut, de asemenea, deliciul publicului la TIFF. Filmul „Poveşti Trăsnite” („Wild Tales”), regizat de Damián Szifrón, este coprodus de Pedro Almodóvar şi a făcut senzaţie la festivalul de la Cannes în 2014, unde a fost cumpărat de distribuitori din lumea întreagă. Exploziva comedie este o colecţie de şase poveşti extrem de bizare, fiecare mai şocantă şi mai amuzantă decât cea dinainte. De la un joc al destinului la bordul unui avion, până la excese de furie la volan, „Poveşti trăsnite” oferă un portret comic şi plin de defecte ale societăţii.

În cazul în care condiţiile meteo nu vor permite vizionarea în aer liber, filmele vor rula în sala Teatrului Muzical.

Citit 1281 ori Ultima modificare Joi, 20 August 2015 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.