Noile voci ale Galaţiului/ Copii premianţi la festivaluri muzicale

Noile voci ale Galaţiului/ Copii premianţi la festivaluri muzicale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Nu mai puţin de patru premii I şi tot atâtea premii II, plus cinci premii III, aceasta este recolta micilor artişti de la Şcoala "Voces" Galaţi, la trei festivaluri muzicale de anvergură din ţară, desfăşurate luna trecută. Altfel spus, în această vacanţă, copiii şi adolescenţii gălăţeni au adunat amintiri pentru toată viaţa. În marea lor majoritate, premianţii s-au aflat pentru prima dată în lumina reflectoarelor, în faţa unor jurii conduse de profesionişti ai muzicii: Adrian Damilescu, Andrei Kerestely şi Nico.

Apreciaţi de un juriu internaţional

Primii trei copii au păşit cu dreptul la Festivalul Internaţional Music for Kids, desfăşurat la Iaşi, la jumătatea lunii august. Competiţia n-a fost deloc uşoară, pentru că este unul dintre cele mai importante festivaluri din România, la care au participat 12 ţări, iar juriul, compus din reprezentanţi din Malta, Anglia, Bulgaria, Moldova şi Italia, a fost condus Adrian Daminescu. Iată şi performanţele gălăţenilor: Selini Mihailopol, care a reprezentat Grecia - premiul I şi o invitaţie în Malta, Adina Bostan - premiul III, în condiţiile în care s-a aflat pentru a doua oară în viaţă pe o scenă, iar Ioana Bulgaru, finalistă la „Next Star” - premiul III.

Un duet şi alte premii

A urmat recolta de premii de la Festivalul „Sfinxul de Aur” din Buşteni, unde preşedintele juriului a fost compozitorul Andrei Kerestely, alături de el fiind Carmen Rădulescu şi Adrian Romcescu, nume grele ale muzicii româneşti. La doar cinci ani şi a doua oară în viaţă pe scenă, Adnana Mocanu a câştigat premiul I. Adina Bostan a reconfirmat performanţa de la Iaşi, cu un nou premiu III. Valentina Ilie a câştigat două premii II, o dată singură şi a doua oară în duetul „Duo Voces”, alături de Alexandra Pascu.

Pleiadă de trofee

La finele lunii august, galeria de premii s-a îmbogăţit graţie Festivalului „Junior Music Fest” de la Braşov, unde preşedinta juriului a fost Nico. Adnana a mai luat un premiu I, Adina - premiul III, iar Ioana - premiul I. Aflaţi pentru prima dată pe scenă, Amalia Codreanu, de 9 ani, a câştigat premiul II, iar David Dobre, de 10 ani - premiul III. Un premiu II a fost câştigat şi de duetul Duo Voces, compus din Ioana şi David.

"Aceşti copii sunt la început de drum şi fără niciun fel de experienţă şi sunt extrem de mândră de ei”, ne-a declarat profesoara lor de canto, Monica Măciuceanu.

Citit 1706 ori Ultima modificare Vineri, 25 Septembrie 2015 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.