Destinaţii turistice pentru iubitorii de fotografii

Destinaţii turistice pentru iubitorii de fotografii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Orice călătorie este însoţită de obicei de numeroase fotografii, amintiri despre momentele trăite şi locurile vizitate. În ultima vreme, această legătură dintre fotografie şi călătorii s-a întărit şi mai mult datorită proliferării tururilor fotografice, modalitate prin care turiştii descoperă locuri fascinante în timp ce fotografii profesionişti îi învaţă secretele folosirii camerei fotografice pentru a obţine cele mai bune instantanee, relatează site-ul ocholeguas.com, care prezintă câteva călătorii de acest tip.

Istanbul

Strâmtoarea Bosfor taie în două Istanbulul, care se împarte între Europa şi Asia. Oraşul găzduieşte 14 milioane de persoane şi este unul dintre cele mai vizitate locuri din lume. Atracţiile nu îi lipsesc. Cornul de Aur (golf ale cărui ape strălucesc ca aurul când în ele se reflectă razele soarelui), cartierele Beşiktaş şi Beyoglu, apusurile de soare din cartierul Üsküdar, Catedrala Sfânta Sofia, Moscheea Albastră... A păstra pentru posteritate magica lumină care învăluie Istanbulul va fi mai uşor în compania unui fotograf profesionist.

Norvegia

Zăpada şi gheaţa sunt o constantă în această ţară scandinavă cu peisaje dominate de fiorduri. Norvegia prezintă însă şi un fenomen fascinant, Aurora Boreală. Turiştii au ocazia de a participa la un atelier fotografic organizat pe durata câtorva zile pentru a învăţa secretele acestei discipline şi pentru a putea capta Luminile Nordului.

Patagonia (Argentina şi Chile)

În sudul Americii de Sud, o şcoală foto merge pe urmele indigenilor "mapuche" prin Patagonia, în cadrul unui curs de iniţiere în fotojurnalism. Cu aparatul de fotografiat în mână, se străbat vechi drumuri, aşezări indigene, păduri patagoniene şi se descoperă cultura celor care au locuit acolo cu mii de ani în urmă. Din oraşul argentinian San Martín de los Andes până la Oceanul Pacific, călătoria fotografică durează 14 zile.

Madeira (Portugalia)

Valurile Oceanului Atlantic care lovesc zona de coastă a acestei insule portugheze, ceaţa alunecând printre munţii abrupţi sau lumina care se strecoară printre coroanele arborilor sunt numai câteva dintre minunile ce pot fi descoperite în Madeira. Una dintre propunerile turistice vizează o săptămână pe insulă, timp în care se învaţă arta fotografiei. 

India

Subcontinentul indian are locuri pentru toate gusturile, de la imense oraşe la aşezări pierdute, de la monumente impresionante la minuni naturale. Pentru a capta magia şi istoria Indiei, un tur fotografic include vizite în oraşele New Delhi, Jaipur, Varanasi sau Agra, unde merită să se aştepte cel mai bun moment al zilei în ceea ce priveşte lumina pentru a fotografia celebrul Taj Mahal.

Valea Arán (Spania)

Spectaculoasa Valle de Arán din Spania, la graniţa cu Franţa, este o enclavă ce oferă vizitatorului imagini incredibile. Este aleasă ca destinaţie pentru un tur fotografic toamna, când valea se colorează în galben, roşu şi portocaliu. Un spectacol ce merită să fie imortalizat.

Cuba

Străzi ce freamătă de viaţă, soarele apunând peste celebrul Malecón (un bulevard cu şase benzi şi un zid care se întinde pe mai mulţi kilometri în zona de coastă din nordul Havanei), modul atât de deosebit în care lumina pune în evidenţă faţadele... Într-o călătorie prin locuri magnifice precum Havana şi Trinidad, însoţiţi de un fotograf profesionist, turiştii pot învăţa arta de a face fotografii.

Etiopia

Pământurile pe care odinioară se întindea miticul regat al Reginei din Saba păstrează farmecul teritoriilor pe care turismul nu le-a transformat. Oraşul etiopian Lalibela (nord), ale cărui biserici săpate în stâncă au fost înscrise de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial, cascada Tissisat şi ansamblu regal fortificat Fasil Ghebbi din oraşul Gondar, aflat pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial, sunt numai câteva dintre atracţiile unui circuit fotografic etiopian.

Sursa: Agerpres

Probabil cea mai frumoasă peşteră din lume. IATĂ unde se află

Citit 1171 ori Ultima modificare Marți, 13 Octombrie 2015 13:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.