Gălăţeanca Georgeta Pavăl - aspirantă la Miss Universe

Gălăţeanca Georgeta Pavăl - aspirantă la Miss Universe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tânăra a ajuns în finala concursului Miss Universe România care va fi difuzată astăzi, 27 iunie, pe TVR 1, începând cu ora 21.00 * A fost  selectată din peste 800 de concurente * Este singura dintre cele 23 de finaliste care are două facultăţi *

Pe cât pare de fragilă, pe atât de puternică şi ambiţioasă este.  Georgeta Pavăl – gălăţeanca noastră calificată printre finalistele concursului Miss Universe România - este o fată frumoasă şi deşteaptă, în pofida celor cu idei preconcepute care nu cred că ar exista aşa ceva. Partea cea mai interesantă a lucrurilor e că Georgeta nu a cochetat până acum cu ideea de a participa la concursuri de miss sau de a face o carieră ca model.

„Am foarte mari emoţii. Sunt printre puţinele care am urcat pentru prima dată pe scenă, la preselecţie. Nu am mai fost la asemenea concursuri, nici cursuri de manechine nu am făcut, aşa cum au mai toate fetele ajunse în finală”.

„Eu m-am înscris din curiozitate, pe internet. Căutam cu totul altceva şi am nimerit pe site-ul www.missuniversromania.ro. Am văzut că se completa un formular şi am  trimis şi eu datele mele, de amuzament mai mult. Mă trezesc  că sunt chemată la Bucureşti printre cele 200 de semifinaliste, alese dintre 800 de fete care se înscriseseră. Nici nu-mi imaginam că voi avea şanse să mă număr printre cele 23 de finaliste!”, ne povesteşte la telefon, între două repetiţii pentru emisiunea de astăzi.

Recunoaşte că nu-şi imagina că pentru organizarea unui asemenea concurs se munceşte atât de mult, repetiţii după repetiţii. Se ţine cont de toate amănuntele.

„Poate nu suntem noi cele mai frumoase fete dintre toate concurentele. Dar a contat foarte mult atitudinea, felul în care te prezinţi, modul în care reuşeşti să  comunici”, spune Georgeta cu modestie.

„Orice părinte şi-ar dori un aşa copil”

Cel   care a venit la redacţie să se bucure împreună cu noi de reuşita Georgetei este tatăl ei. „Oricine şi-ar dori un aşa copil. Nu e doar frumoasă, este foarte deşteaptă, serioasă, ambiţioasă, muncitoare şi exigentă cu ea însăşi. A făcut în paralel două facultăţi. După ce a terminat primul an la filologie, engleză-română, cu bursă, s-a gândit să facă în paralel şi facultate de economie. În ultimul an  a şi lucrat. Acum este economistă, dar şi-ar dori ceva mai bun pentru cât poate munci şi cât de capabilă este”, ne spune plin de mândrie tatăl fetei.

„ Ne credem ospitalieri… ”

Georgeta recunoaşte că-i place foarte mult să se informeze despre orice, din orice domeniu: „Îmi place să mă educ, nu doar în sensul de a fi tobă de carte şi despre viaţă să nu ştiu nimic. Informaţia înseamnă putere, de aceea petrec foarte mult timp pe internet sau citind cărţi”, ne spune foarte convingătoare.

Tot în ideea de a afla mai multe despre lumea în care trăieşte s-a angajat, imediat după terminarea  facultăţii, pe un vas de croazieră, cu care, timp de şase luni, a vizitat tot ce se putea vizita.

„Lucram la un punct comercial pe vasul respectiv şi aveam program destul de obositor, dar n-am ratat nici un oraş în care am ancorat. Am preferat să renunţ la somn şi am fost să văd oameni şi locuri noi. Am descoperit astfel că noi românii nu suntem deloc cum ne imaginăm de fapt că suntem”.

„Ne credem ospitalieri, dar habar nu avem ce înseamnă amabilitatea şi nici nu ne pasă de cel de lângă noi. Suferim rău la capitolul acesta şi nicăieri în lume nu se întâmplă aşa. De aceea, avem multe de pierdut. Dacă aş putea să schimb ceva în România, aş începe cu aceste lucruri. Trebuie să umblăm la educaţie”, povesteşte Georgeta.

„Prin puterea gândului îţi poţi influenţa viaţa”

Pentru ea experienţa de a participa la finala Miss Universe România înseamnă foarte mult. Nu visează la lucruri imposibile, dar e sigură că va face tot ce-i stă în putinţă să nu dezamăgească:

„Nu mă aştept să fiu aleasă Miss Universe. Dar voi face tot posibilul să nu-i dezamăgesc pe gălăţeni. Deşi am foarte mari emoţii (v-am spus sunt fete cu ani în spate  de experienţă în domeniu), sunt destul de optimistă. Sunt convinsă că puţin optimism te ajută mult. Prin puterea gândului îţi poţi influenţa viaţa”, îmi spune în finalul discuţiei. 

Nu se ştie deci ce-i va aduce Georgetei ziua de astăzi, când va da unul dintre examenele decisive ale vieţii ei.  Merită însă să-i fim alături şi s-o votăm. Îi dorim succes. Iar părinţii ei pot fi într-adevăr mândri.

Citit 1428 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.