Despre "Scorpion" - un serial care te ţine lipit de ecran

Despre "Scorpion" - un serial care te ţine lipit de ecran
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Bazat pe o poveste reală, "Scorpion", difuzat acum pe AXN, este o dramă care îl are în centru pe Walter O'Brien, un geniu excentric, şi despre echipa lui de inadaptaţi, care reprezintă ultima linie de apărare împotriva ameninţărilor complexe ale epocii moderne. Echipa "Scorpion", noul rezervor de inteligenţă al Departamentului de Apărare Naţională al Statelor Unite ale Americii, este compusă din Toby Curtis, expert în comportamentul uman, Happy Quinn, mecanic excepţional şi Sylvester Dodd, un guru al statisticii. Agentul Cabe Gallo, interpretat de Robert Patrick, protagonistul acestui scurt interviu, este cel care l-a adus în slujba Guvernului pe Walter O'Brien, şi are un rol esenţial în desfăşurarea seriei. 

Postul de televiziune AXN l-a convins pe Robert Patrick să vorbească, în cadrul unui interviu, despre această serie, despre motivele care l-au convins să accepte rolul şi despre colaborarea cu regizorul Justin Lin. 

- Cum ai rezuma bazele de la care pornește serialul „Scorpion”?

- Scorpion este povestea unui tânăr genial care intră în atenţia Guvernului din întâmplare; oficialii îşi dau imediat seama de strălucirea lui, acesta având un IQ de 197. În scurtă vreme devine un instrument râvnit, principalul atu al Guvernului.

- Ce te-a atras la rolul Cabe Gallo din „Scorpion”?

- E un personaj fascinant, pentru mine personal. Este un rol suculent, pentru că există atât de multe lucruri diferite pe atât de multe niveluri diferite, şi asta doar la nivelul relaţiei dintre mine şi Elyes Gabel, interpretul rolului principal. Am trăit fictiv viaţa unui agent FBI. Am trăit fictiv viaţa unui comandant militar, aşa că am înţeles acele aspecte, dar lucrul care este chiar profund în acest caz, lucrul care a constituit, până la urmă, motivul real pentru a alege rolul a fost relaţia cu personajul O'Brien, pe care va trebui să o descoperiţi.

- Cum suntem introduşi în viaţa lui în serialul „Scorpion”?

- Episodul pilot este nemaipomenit pentru că te implică direct în acţiune. Îţi dai seama că ai de-a face cu un om foarte inteligent care, fără prea mare greutate, intră în atenţia Guvernului şi este luat din sânul familiei sale într-un mod foarte violent şi apoi boom, la primul caz, relaţia noastră deja se creează. Aşa este situaţia, trebuie să îi faci faţă.

- Ce este Scorpion?

- Scorpion este, de fapt, o echipă de minţi strălucite, un centru de gândire, o instituţie care găseşte soluţii la probleme care par imposibile, la prima vedere.

- Ce anume face ca Scorpion să fie interesant pentru publicul de astăzi?

- Cred că are o mare legătură cu găsirea de soluţii în timp util. Asta vrea să vadă lumea, pentru că asta primeşte zi de zi, din toate serialele. E o conexiune, pe care omul o are, între viaţa reală şi cea din film.

- Care sunt avantajele filmării în Los Angeles?

- Cred că LA este un oraş frumos. Este un loc minunat pentru a filma. Reprezintă un fundal foarte bun pentru serial şi este o bază de operaţiuni la îndemână pentru producţia noastră.

- Cum ţi s-a părut colaborarea cu producătorul executiv şi regizorul Justin Lin?

- Am ştiut dintotdeauna că este un regizor excelent, dar nu ştiam nivelul la care apreciază jocul actoricesc. Şi este un mare gânditor. Este profund, concentrat pe ce trebuie, este mereu prezent, este mereu între platourile de filmare, se gândeşte întruna la soluţii. Îl vezi că vine cu o idee, care nu este doar o idee vizuală, este şi o idee despre personaj. Este un colaborator, un adevărat team-player, ceea ce presupune că este foarte sigur pe el, încrezător în propriile abilităţi creative, dispus să asculte oamenii cu care lucrează.

Până acum, din serialul Scorpion au apărut 11 episoade, însă fanii vor mai mult de la această serie. 

Sursa: Cinemagia.ro

Citit 8280 ori Ultima modificare Joi, 04 Februarie 2016 15:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.