MÂNCĂRURI internaţionale pe care nu trebuie să le ratezi
Foto: În foto, nem nuong cuon

MÂNCĂRURI internaţionale pe care nu trebuie să le ratezi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

A călători înseamnă a învaţă şi a explora, iar încercarea unui preparat gastronomic nou, este modalitatea ideală de a-ţi răsfăţa papilele gustative şi de a-ţi da frâu liber imaginaţiei. Fie că te afli pe străzile din Italia, unde ospătarii te imploră să serveşti cina în restaurantul lor, fie că iei masa lângă un cărucior stradal din Bangkok, fiecare întâlnire cu mâncarea este nu doar o oportunitate de a mânca, ci şi de a experimenta, de a întâlni localnici şi de a învaţă. Îți prezentăm câteva mâncăruri din lume, sugerate de tuktuk.ro, reprezentând simboluri ale culturilor respective.

Poutine, Canada

Acest preparat tradiţional din Quebec este realizat cu cartofi prăjiţi, sos de carne şi brânză din caimac. În trecutul nu foarte îndepărtat, celebrităţile şi oficialităţile îşi ascundeau pasiunea pentru poutine, dată fiind originea sa muncitorească. Dar popularitatea sa este în continuă creştere, iar în zilele noastre bucătarii îi adaugă carne, ceapă caramelizată şi alte arome, pentru a-i da un plus de savoare.

Homar la pacheţel, SUA

Nu rata o astfel de gustare, dacă ajungi în New England. Pacheţelele cu homari au în compoziţie o chiflă de hot dog, umplută cu o combinaţie de carne din cleşti, articulaţii şi cozi de raci. Umpluturile diferenţiază acest fel de mâncare; ele pot include ţelină, ceapă verde, unt şi/sau maioneză, alături de suc de lămâie, sare şi piper. Pacheţelele sunt servite cu chipsuri, cartofi prăjiţi sau murături.

Saag Paneer, India

Spanac, bucăţi de brânză paneer şi condimente, alcătuiesc acest fel de mâncare vegetarian indian, servit adesea cu pâine caldă nan. Paneer este un produs lactat unic şi versatil. Această brânză are consistenţă celei tofu (care e recomandată ca alternativă, dacă pregăteşti saag paneer, fără paneer). În al doilea rând, la producerea acestei brânze nu este nevoie de cheag, ceea ce face ca ea să fie complet lacto-vegetariană şi sursă de proteine pentru vegetarieni.

Nem nuong cuon, Vietnam

“Pacheţelele de primăvară” joacă un rol extrem de important în bucătăria asiatică şi Vietnamul nu face excepţie. Un fel de mâncare popular vietnamez este “nem nuong cuon“, care este un cârnat la grătar, din carne de porc, împachetat în hârtie de orez cu salată, castraveţi, morcovi, ridichi albe şi mentă, servit cu un sos special. Ruda sa, “chao tom cuon“, foloseşte aceleaşi ingrediente de bază, dar în loc de porc, găsim în el creveţi. Nem nuong cuon şi chao tom cuon pot fi găsite de vânzare pe stradă, dar şi în fiecare restaurant din ţară. Se mănâncă dimineaţa devreme sau noaptea târziu. 

Gnocchi, Uruguay

Dacă nu ai fost niciodată în Uruguay în ziua de 29 a fiecărei luni, poate că nu ai auzit de Dia de Noquis, sau Ziua Gnocchi. Obiceiul de a mânca gnocchi în a 29-a zi a lunii are la bază o raţiune simplă. La sfârşitul lunii, de obicei, nu mai ai bani, iar combinaţia de cartofi, făină şi ou te ajută să pregăteşti un platou extrem de prietenos cu bugetul tău. Multe restaurante din Uruguay fac reclamă la gnocchi, iar favoritul este clasicul noqui de papa sau gnocchi din cartofi. Nu uita să pui nişte bani sub farfurie, în timp ce mănânci. Potrivit tradiţiei, dacă faci asta vei avea noroc şi prosperitate în luna următoare. CLICK AICI pentru a afla mai multe MÂNCĂRURI internaţionale pe care nu trebuie să le ratezi

Citit 1824 ori Ultima modificare Marți, 23 Februarie 2016 11:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.