TINERII ȘI ORAȘUL/ Valeria Brînză, din Basarabia în America, via Galaţi: ”Fiecare experiență e o lecție de viață”

TINERII ȘI ORAȘUL/ Valeria Brînză, din Basarabia în America, via Galaţi: ”Fiecare experiență e o lecție de viață”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Valeria Brînză este studentă în anul al III-lea la Facultatea de Economie, specializarea Marketing. Vine din Chişinău şi este un model de tânăr activ şi dedicat. Pe lângă faptul că are o voce superbă şi a participat la concursuri de muzică, tânăra basarabeancă este implicată în diverse proiecte studenţeşti şi nu numai. În anul 2013, a fost desemnată Miss Boboc a LSG din cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos”. Dansează de 15 ani, face parte dintr-o trupă de teatru, adoră să cânte la chitară şi călătoreşte intens: vara aceasta a vizitat America, cu toate acestea se vede un economist desăvârşit.

- De ce ai ales să vii la Galaţi?

- Decizia de a veni în Galaţi a fost una subiectivă: am aplicat împreună cu nişte colegi de liceu şi m-am gândit că o să-mi fie mai uşor să mă acomodez, fiind cu ei împreună. În al doilea rând, Universitatea din Galaţi a oferit cele mai multe locuri cu bursă la ceea ce mi-am dorit eu şi, pentru că nu am vrut să risc, am aplicat direct aici.

- Ce părere ai despre proiectele studenţeşti şi cum te-au ajutat acestea să te dezvolţi?

- Organizaţiile studenţeşti sunt extrem de utile. Când ai o problemă şi poţi merge o dată pe săptămână să o spui în cadrul unei şedinţe şi cei de acolo să facă totul pentru a te ajuta, devii şi tu mai deschis. Anul trecut am fost membru AIESEC, aici am învăţat să fac de toate: de la proiecte de voluntariat, până la conferinţe de dezvoltare personală. Am decis să ies din această organizaţie, pentru că mi-am îndreptat toată atenţia spre altceva. Acum fac parte dintr-o trupă de teatru din Galaţi. Suntem la început, abia învăţăm să ne exprimăm sentimentele prin gesturi. Avem planuri mari de viitor, sper să realizăm ce ne-am propus. Îmi place să fiu spontană în tot ceea ce fac. Şi am decis să îmi condimentez viaţa de student în aşa fel încât să nu intervină rutina, de aceea încerc să particip la cât mai multe proiecte studenţeşti.

- Eşti studentă la economie, dar îţi place tot ceea ce ţine de artă. De ce nu ai ales să faci Arte sau Conservatorul?

- Foarte multă lume care mă cunoaşte, mă întreabă dacă sunt la Arte. Am hotărât să fac ceva la fel de interesant şi anume marketing. Acest domeniu mi se pare potrivit pentru mine. Economia este ceva mai stabil decât viaţa de artist. Consider că succesul în arte este subiectiv. Poţi câţiva ani să fii cunoscut, după care să nu mai trebuieşti nimănui. Peste ani, mă văd lucrând la propria agenţie de publicitate, este unul dintre principalele mele scopuri în viaţă.

- La câţi ani ai cântat pentru prima dată la pian? Dar la chitară?

- La pian am învăţat să cânt de la grădiniţă. Eram fascinată de acest instrument, ştiam toate melodiile pentru copii. Chitară mi-am luat în primul an de facultate, atunci am şi învăţat să cânt. Tot atunci am avut şi câteva tentative de a scrie muzică, dar am realizat că mai trebuie să lucrez mult pentru a face acest pas.

- În 2013, ai fost desemnată MISS Boboc. Ce calităţi crezi că te-au ridicat pe podium?

- Mă gândesc că dansul m-a ajutat şi cei 15 ani de dans şi-au spus cuvântul pe scena de la bal. Şi îmi mai amintesc ceva, atunci când membrii juriului mi-au înmânat premiul mi-au spus că le-a plăcut foarte mult că am zâmbit. Mie nu mi se părea ceva deosebit, pentru că eu aşa am fost învăţată de mică, să zâmbesc pe scenă şi să transmit emoţii pozitive.

- Pentru tine care au fost cele mai importante concursuri de canto a care ai participat?

- Am participat la concursuri din Chişinău şi la Galaţi. Printre cele mai importante se numără Vocea Galaţiului şi Studenţii au talent. M-am înscris şi la preselecţiile pentru X Factor, dar n-a fost să fie, încă rămâne un obiectiv pentru viitor. Aş vrea foarte mult să ajung la American Idol pentru că merg şi vara asta în SUA.

- Apropo de America, cum ai ajuns acolo?

- Ideea de a merge în SUA a venit de la verişoara mea, care a fost doi ani la rând în America şi mi-a spus de fiecare dată că a avut parte de o experienţă inedită. Atunci mi-am zis că trebuie să încerc şi eu. M-am înscris în programul Work and Travel şi, la începutul verii, eram deja pe un alt continent.

- Cum descrii experienţa din SUA?

- Pentru mine totul a fost ceva inspiraţional, atât oraşele, cât şi cultura. În această vară, m-am motivat să lucrez mai mult şi să-mi testez limitele. Acesta a fost cel mai serios job al meu şi m-a responsabilizat.

- Am văzut că îţi place mult să călătoreşti. Ce ţări ai mai vizitat în afară de America?

- Recent am vizitat Franţa şi Italia. Am mai fost şi în Spania şi Andora. Pe viitor îmi propun să mă întorc în Barcelona, unde m-a impresionat arhitectura oraşului. Totuşi, oraşul meu de suflet rămâne Chicago. Mi-aş dori chiar să locuiesc acolo. Am vizitat vara aceasta oraşul, care m-a fermecat pur şi simplu. Am reuşit şi să îmi fac mulţi prieteni într-un timp atât de scurt. Am întâlnit foarte mulţi moldoveni stabiliţi acolo care mă aşteaptă cu drag înapoi.

- Ai vreun motto după care te ghidezi în viaţă?

- Cred că în cazul meu e valabilă expresia ”Trebuie s-o încerc şi pe asta”. Îmi place să experimentez cât mai multe lucruri noi, chiar şi cu riscul de a eşua, pentru mine fiecare experienţă e o lecţie. Îmi place adrenalina. Nu aş ezita nici să sar cu paraşuta sau să îmi cumpăr o motocicletă, ceea ce îmi propun să fac în următorii ani.

Citit 2368 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Septembrie 2016 23:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.