Două proiecţii de gală ale filmului BACALAUREAT, vineri, la Galați. BILETELE s-au pus în VÂNZARE

Două proiecţii de gală ale filmului BACALAUREAT, vineri, la Galați. BILETELE s-au pus în VÂNZARE
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Spectatorii vor avea ocazia să dialogheze cu regizorul Cristian Mungiu şi cu protagonista filmului, Maria Drăguş, actriţă germană cu origini gălăţene


Celebrul film „Bacalaureat”, pentru care Cristian Mungiu a primit recent Premiul pentru Regie la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, va rula vineri, 17 iunie, de la orele 18,30 şi, respectiv, 21,00, la Cinema 3D "Ioan Manole". Potrivit jurnalistei Emanuela Turcu, organizator al evenimentului, spectatorii la cele două proiecţii vor avea ocazia să dialogheze cu regizorul Cristian Mungiu şi cu actriţa Maria Drăguş, să ia autografe şi să facă fotografii cu laureaţii de la Cannes.

Biletele pentru cele două proiecţii s-au pus în vânzare marţi, 14 iunie, la casele de bilete ale cinematografului din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor. Preţul unui bilet este de 15 lei. Pentru elevi, studenţi şi pensionari, biletul costă 10 lei.

Premieră şi pentru Maria Drăguş

„Ne-am bucurat până acum de săli pline la proiecţiile speciale din ţară, aşa că vă aşteptăm şi la Galaţi pe 17 iunie, alături de actriţa Maria Drăguş, prezentă pentru prima oară la o proiecţie în România!", este anunţul postat pe pagina oficială de Facebook a peliculei „Bacalaureat”.

Despre Maria Drăguş, protagonista peliculei lui Mungiu, aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă”. Ea este personajul-cheie, în jurul căruia se construieşte acţiunea: Eliza, fiica ai cărei părinţi sunt interpretaţi de Adrian Titieni şi Lia Bugnar. De altfel, tot rolul de fiică a consacrat-o pe Maria Drăguş în lumea cinematografiei, la vârsta de doar 14 ani, şi i-a adus celebritatea internaţională. Este vorba de rolul Klarei, fiica mare a pastorului, în filmul regizorului Michael Haneke „Das Weisse Band” - „Banda albă”, premiat cu Palme d’Or, Globul de Aur, Ursul de Aur şi dublu nominalizat la Oscar 2010 pentru „Cel mai bun film străin” şi "Cea mai bună imagine". Pentru acest rol, Maria-Victoria Drăguş, pe numele ei complet, a fost laureată cu premiul Lola, echivalentul german al Oscarurilor. Trebuie spus că în „Banda albă” a jucat şi sora mai mică a Mariei, Paraschiva.

Origini gălăţene

Născută în 1994, Maria este fiica pecheanului Nicolae-Silviu Drăguş, violoncelist la Filarmonica Saxoniei Mijlocii, şi a nemţoaicei Jana, fostă balerină, care a renunţat la carieră pentru a se dedica familiei. Gălăţeanul a ales pentru cei trei copii nume româneşti. Maria poartă numele bunicii sale, fostă educatoare în Pechea, şi are o soră mai mică, Paraschiva-Johanna (botezată cu numele străbunicii românce şi al bunicii nemţoaice), şi un frate, Josef-Viorel (poartă numele bunicului român), la fel de talentaţi.

Actriţă completă şi complexă, Maria a studiat baletul, dansul contemporan, pianul, violoncelul, cântă jazz şi vorbeşte germana, româna, engleza şi franceza. A jucat într-un impresionant număr de producţii cinematografice şi de televiziune.

După patru ani, din nou la Galaţi

Cristian Mungiu, câştigătorul Premiului pentru Regie de la Cannes, a obţinut trofeul Palme d'Or în 2007, cu filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", şi premiile pentru scenariu şi interpretare feminină pentru "După Dealuri" în 2012. De altfel, tot filmul "După dealuri" l-a adus, în 2012, la Galaţi. Şi atunci, la finalul proiecţiei, spectatorii au avut şansa de a discuta cu regizorul despre acest proiect cinematografic de succes.

Citit 4829 ori Ultima modificare Joi, 16 Iunie 2016 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.