Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Dacă te întrebi unde a dispărut pasiunea de altădată, află că de vină pentru scăderea libodoului pot fi unele aspecte ale stilului tău de viață sau alegerile pe care le faci în fiecare zi.

Nu bei destulă apă


Pare greu de crezut, însă deshidratarea poate să scadă libidoul. Dacă nu bei destul de multă apă, te vei simţi obosită şi iritată. Tot deshidratarea poate fi răspunzătoare pentru uscăciunea mucoasei vaginale, cauză a unui act sexual dureros.

Prea multe brânzeturi


Consumul de brânză de peste cinci ori pe săptămână scade nivelul de testosteron, un hormon important în declanşarea dorinţei sexuale. Mai mult, brânzeturile conţin o enzimă numită aromatază care influenţează nivelul de hormon sexual estrogen şi ajunge să transforme testosteronul în estrogen.

Dormi prea puţin


Dacă nu te odihneşti îndeajuns de mult, nu numai că rişti să iei în greutate, ceea ce afectează viaţa sexuală tot din cauza lipsei de energie, şi să suferi de depresie, dar şi libidoul este mult diminuat. Tot ce-ţi doreşti este să tragi un pui de somn, deci nici vorbă să ai starea necesară pentru a fi afectuoasă, pasională.

Iei anticoncepţionale


Cu toate că scopul pilulelor este acela de a întreține relaţii sexuale fără grija că vei rămâne însărcinată, tocmai anticoncepţionalele pot să scadă libidoul unora dintre femei. Tot ele pot să dea dureri de cap şi să influenţeze greutatea corporală, ducând la acumularea de grăsimi. (Surse online)

Citit 937 ori Ultima modificare Joi, 16 Iunie 2016 20:50

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.