Zâmbete de weekend | Joc de glezne înainte de alegerile parlamentare
Foto: Foto: "Viaţa liberă" a anticipat, încă din decembrie 2012, conflictul dintre Paul Ichim și Victor Paul Dobre

Zâmbete de weekend | Joc de glezne înainte de alegerile parlamentare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

 

*Ce mai e nou în peisajul politicii gălăţene

*Cine candidează şi ce partide schimbă liniile pentru următorul ciclu parlamentar

Război total în PNL: tinerii din partid i-au ridicat ştergătoarele de la maşină lui Victor Dobre

Războiul din PNL Galaţi a trecut deja de multă vreme de etapa tatonărilor. Nemulţumiţi că Victor Paul Dobre taie şi spânzură de capul lui în partid, mai mulţi tineri au trecut la acţine frontală. În timp ce Dobre era la birou, câţiva tineri neindentificaţi până acum i-au ridicat liderului etern ştergătoarele de parbriz de la maşina parcată în faţa sediului.

Potrivit unor martori, Dobre a înnebunit când a văzut atacul mişelesc. "Vă poruncesc acum să spuneţi cine a îndrăznit să facă acest atac mârşav la adresa valorilor liberale", a urlat Dobre, după ce i-a aliniat în faţa sa pe toţi peneliştii gălăţeni. Sursele noastre indică faptul că Victor Paul Dobre nu a reuşit nici după două ore de instrucţie să descopere autorii cumplitei fapte.

Specialiştii în comunicare politică afirmă că acesta este un pas important în lupta pentru eliminarea lui Dobre din structurile liberale. "Au mai fost până acum câteva încercări firave, dar niciodată nu s-a ajuns până aici. Să îi ridici ştergătoarele de la maşină a fost o dovadă de maxim curaj din partea lupilor tineri, comparabil doar cu ceea ce s-a întâmplat în Turcia cu lovitura de stat. Eu mă aştept ca Victor Paul Dobre să clacheze şi să plece de unul singur, ruşinat, din PNL sau eternul lider să facă o curăţenie în partid mai serioasă decât a făcut Erdogan în Turcia", a declarat Mirel Baboi, analist politic.


PSD se ţine de cuvânt şi va pune nume noi pe listă: Costin Pâslaru şi Nicolae Dobrovici

Chiar că e un partid-model! PSD a anunţat deja nume noi pentru listele de la Parlamentare. Printre ei figurează o serie de personaje de care nu a auzit nimeni până acum şi care promit să schimbe în sfârşit imaginea politicii gălăţene. Este vorba despre Nicolae Dobrovici şi Costin Pâslaru. "Da, avem nume noi pentru aceste alegeri. Pentru că toată lumea s-a săturat de Florin Pâslaru şi Nicolae Bacalbaşa, i-am rugat să folosească la aceste alegeri celelalte prenume sau nume pe care le au: Costin şi Dobrovici. În felul acesta, mulţumim pe toată lumea. Şi pe gălăţeni, care ne-au cerut insistent să venim cu nume noi, şi pe cei în cauză, care nu vor în ruptul capului să lase loc tinerilor din partid. E o situaţie din care toată lumea are de câştigat", a explicat Dan Nica.

Acesta se gândeşte serios şi el să candideze la alegeri sub un nume nou. „Încă nu m-am hotărât dacă pe listă voi trece Dănuţ sau Daniel. Rămâne de văzut. Dacă poporul va cere schimbare până la capăt, nu voi avea de ales şi mă voi conforma şi eu. Până la urmă, s-ar putea să fie o schimbare de care aveam nevoie", a mai spus Dan Nica.


Viorel Ştefan e dispus la compromisuri ca să ajungă iar deputat: „Aş putea chiar să fiu de acord cu podul”

Pesedistul Viorel Ştefan e dispus să facă cel mai mare compromis din cariera sa politică, numai să mai fie ales o dată deputat de Galaţi. Potrivit unor apropiaţi, deputatul-lipsă al Galaţiului ar fi în stare chiar să sprijine proiectului de traversare a Dunării ca să ajungă din nou în Parlament. "Nu l-am văzut niciodată atât de disperat. Cred că mai are ceva cozi pe acolo, de tot trage să mai prindă o halcă de patru ani. Ca să vă daţi seama cât de mult îşi doreşte un nou mandat, gândiţi-vă că ar fi chiar dispus să sprijine proiectul cu podul sau cu tunelul la Galaţi. Cum ar veni să faciliteze concurenţa pentru Navrom. Aşa ceva e de neconceput, dar uite că e posibil", a declarat un apropiat al lui Viorel Ştefan.

Gălăţenii sunt, însă, indecişi. "Ca de fiecare dată până acum, va trebui să alegem răul cel mai mic. E greu de spus, însă, în acest caz, care e răul cel mai mic. Vrem cu ardoare podul, dar, pe de altă parte, dacă asta ar însemna să trimitem încă patru ani Fantoma în Parlament, parcă e prea mult. Nici nu ştii cum s-o dai, că oricum nu iese bine pentru noi", a spus Marcel Boală, gălăţean de rând.


E nevoie de mai mult de 11 milioane de euro: Dan Nica vrea să intermedieze achiziţia Cuminţeniei Pământului

Sculptura lui Constantin Brâncuşi pe care românii încearcă să o cumpere prin donaţii ar putea să ne coste mai mult de 11 milioane de euro. Deşi proprietarul a anunţat că nu vrea niciun euro în plus peste cei 11 milioane, se pare că românii vor trebui să strângă o sumă mult mai mare, pentru că întreaga tranzacţie ar putea fi realizată printr-o firmă controlată de Dan Nica. "Trebuie să facem în aşa fel încât această achiziţie să fie una sigură, să nu ne trezim că luăm ţacă. De aia e nevoie de o firmă intermediară, care să aibă un istoric în ceea ce priveşte tranzacţiile pe sume mari. Garantez eu pentru toată această afacere", a declarat Dan Nica.

Potrivit unor surse din PSD, se pare că, de când cu guvernul tehnocrat, există ceva restanţe la şpăgile către pesedişti, iar această tranzacţie ar asigura fondul de rulaj necesar pentru următoarele luni. "Suntem în urmă cu două luni la plata datoriilor către membrii noştri marcanţi şi avem nevoie să ne implicăm în tranzacţii serioase. De când e Cioloş la Guvern, nu prea am mai avut parte de contracte serioase cu statul, aşa că mergem şi noi spre tranzacţiile pe care le face direct poporul român. Poporul român are nevoie de noi, iar noi nu îl abandonăm la greu", a explicat o sursă din cadrul partidului.

Obrăznicăturile Pământului


Un vasluian susţine că poate călători în timp: "Urc în maşină şi în două ore sunt la Galaţi"

Senzaţional! Presa din Marea Britanie vorbeşte fără întrerupere de o săptămână despre performanţa unui vasluian, care susţine nici mai mult, nici mai puţin că poate călători în timp. Vasluianul a devenit celebru peste noapte după ce tabloidul "The Sun" a publicat fotografii ale perosnajului vasluian, care îl înfăţişau într-o societate aflată cu cel puţin 100 de ani în urma noastră. "Gheorghe Pilitorul susţine că se poate întoarce în timp cu aproximativ o sută de ani. Vasluianul povesteşte că a descoperit călătoriile în timp din pură întâmplare. "Am plecat cu maşina spre sud. Pur şi simplu, am mers cu o medie de 90 de kilometri pe oră spre Brâlad, Cuca, Vânători, iar după aproximativ două ore m-am trezit într-o altă dimensiune temporală. Oamenii nu ştiau în ce an sunt, însă după cum arăta acel loc, căruia localnicii îi spuneau Galaţi, cred că am călătorit în trecut cel puţin o sută de ani", a povestit Gheorghe Pilitorul. Omul ne-a prezentat chiar şi câteva fotografii, care îi confirmă spusele", se arată în articolul din "The Sun".

Maşina Tipului


Nu s-a pierdut nimic! Doctoratele lui Ponta şi Oprea, găsite acasă la Florin Pâslaru

În PSD, nimic nu se pierde. Ca urmare a unui control de rutină al DNA la locuinţa lui Florin Pâslaru, procurorii au descoperit doctoratele pierdute ale lui Victor Ponta şi Gabriel Oprea. Florin Pâslaru nici măcar nu încerca să le ascundă, acestea fiind chiar la vedere, pe măsuţa de cafea din sufragerie. "Le ţin la mine până când trece iureşul. E o chestiune mediatică, nu va mai dura mult. M-au rugat băieţii să le ţin la mine până când se va sparge acest balon de săpun", a declarat Florin Pâslaru.

Procurorii DNA bănuiesc, totuşi, că Pâslaru ar avea alte gânduri. "Cât timp lumea va fi ocupată cu candidatura lui controversată la parlamentare, există suspiciunea că numitul Pâslaru Florin ar fi intenţionat să meargă la Ministerul Educaţiei să-şi treacă respectivele doctorate pe numele său. Deocamdată, strângem dovezi în acest sens, iar când vom avea mai multe probe le vom face publice", se arată într-un comunicat DNA.

Pe de altă parte, nimeni nu înţelege de ce ar avea nevoie Florin Pâslaru de doctorate copiate. "Dacă voia un doctorat plagiat era suficient să intre pe internet. Sunt sigur că nu ar fi avut nicio problemă să încropească ceva repede", a explicat Pavel Savu, analist politic.

Studii Sperietoare


Criză gravă în satele din Galaţi

Oamenii împrumută ulei şi făină "până la alegeri"

Criză gravă de alimente în localităţile din mediul rural. Cu trei luni înainte de alegerile parlamentare, stocurile de ulei, zahăr şi făină ale alegătorilor s-au terminat. Specialiştii avertizează că dacă oamenii nu primesc un avans de la alegerile de anul acesta, multe familii ar ajunge în imposibilitatea de a mai pune ceva pe masă. "Nu mai am! Nu ştiu ce s-a întâmplat. Ori la ultimele alegeri s-au dat prea puţine produse, ori ne-am făcut noi de cap în ultima vreme. Dar realitatea e una: cămara noastră e goală, iar până la alegeri mai sunt trei luni. Nu ştiu cum vom supravieţui", a declarat Ion Baston, din Găneşti.

În alte localităţi, oamenii apelează la trucuri vechi pentru a trece peste criză. "N-ai nişte ulei până la alegeri?", este replica favorită a sătenilor din comuna Tuluceşti. "Am văzut oameni disperaţi, am văzut oameni care implorau Parlamentul să pună alegerile mai devreme. Situaţia este foarte complicată", a spus primarul unei comune.

Au luat-o pe Ulei


Bacalbaşa îşi pregăteşte sloganul perfect: "Dacă voi fi ales, voi sta doar la Bucureşti"

Nicolae Bacalbaşa vine cu o ofertă de nerefuzat pentru electoratul gălăţean. Pesedistul a anunţat deja că dacă va ajunge în Parlament nici nu va mai trece prin Galaţi vreme de patru ani. De altfel, acesta va fi şi sloganul în campanie al fostului preşedinte CJ Galaţi. "E o ofertă decentă. Practic, nu o putem refuza. E un mic compromis pe care trebuie să îl facem, în sensul că trebuie să îl votăm, dar partea bună e că scăpăm de el timp de patru ani. De acolo, de la Bucureşti, nu poate să ne facă chiar atâta rău. Eu zic să acceptăm propunerea", a declarat Relu Bondăraş, gălăţean obişnuit.

Târgul de Toamnă


Pucheanu, speriat de "curăţenia de toamnă"

"Nu avem atâtea rude câte angajări trebuie făcute"

Ionuţ Pucheanu are o dilemă. Numărul poziţiilor în posturi-cheie din cadrul Primăriei Galaţi depăşeşte numărul rudelor pesediştilor. "Nici nu ştiu cum o să facem. Probabil că vom face chiar şi concursuri pe bune în unele locuri", a anunţat Pucheanu.

La Famiglia


Marius Stan vrea şi el la parlamentare

"E altceva când te invalidează Senatul"

Marius Stan se gândeşte tot mai serios să candideze la alegerile parlamentare. Motivul? Să vadă toată ţara ce i se poate întâmpla unui politician cinstit. "Vreau să particip, să fiu ales şi să fiu invalidat. Nedreptate până la capăt", a spus Marius Stan.

Camera Deportaţilor


Urlare (către românul nesimţit şi găman)

Mi-i dor de-o bucată, de-mi vine să urlu...

(aş face-o rapid, i-aş cânta chestii lente)...

îmi vine s-o tai... şi îmi vine să-i fur lu’

nevastă-mea bani... ca să iau condimente!

De mult n-am văzut-o şi nici n-am visat-o...

e rară... şi chiar am uitat cum arată!...

Sătul de iluzii cu doamna Erato,

o vreau slabă, grasă, măcar desenată!

Vecina mi-a spus c-o să-mi deie puţină,

că cică bărbat-su-i sătul pân-la anu’...

mi-a spus că e mică, dar n-are slănină...

şi trebuie musai s-o bat cu ciocanu’!

Pândesc pe vizor şi aştept să apară...

(la pofta aceasta nu este remediu)...

citesc Sandra Braun şi umblu prin gară

fiindcă vecina-i plecată-n concediu!...

O văd pe ecrane... (e greu fără dânsa...

măcar congelată aş vrea-o-ntr-o seară)...!...

De patima ei, disperat, un român s-a

legat de o cloşcă senilă şi chioară!

N-ai voie, că-i mamă!... îi ziseră nişte

creştini, când l-au prins cu flagrantul în plasă!...

Aşa e românul: îi place să rişte

când vrea o bucată de carne la masă!

Submarin Cosorescu


Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă". 

 

Citit 3520 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Septembrie 2016 00:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.