A mânca cu ochii sau ARTA PLATINGULUI. Despre a îmbrăca farfuria cu gust
Foto: Sursa foto: theartofplating.com

A mânca cu ochii sau ARTA PLATINGULUI. Despre a îmbrăca farfuria cu gust
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Platingul este creativitate, imaginaţie, viziune, sinergie, este despre a mânca, înainte de toate, cu ochii. Pentru Massimo Bottura, cheful care se află la cârma celui mai bun restaurant din lume în 2016, "Osteria Francescana", contează inspiraţia, care vine din atâtea lucruri: "Mă gândesc la viaţa melcilor sub zăpadă sau ascult o melodie a lui Bob Dylan, de exemplu".

Mâncarea pe care o creează este o simfonie a tehnicii, a fineţii, a amintirilor, a tradiţiilor, a dragostei pentru anumite zone, a pasiunii pentru muzică şi artă contemporană. Fiecare farfurie din meniu este despre o culoare, un cântec, un peisaj, o amintire.

Respectă produsul, ai grijă de ingrediente, fii delicat. Ţine cont de nuanţe, de condimente, de plantele pe care le foloseşti, de textură. Este important să aranjezi într-un mod creativ, nu trebuie să fie totul ordonat, este de părere chef Andoni Luis Aduriz, potrivit theartofplating.com.

În plating, trebuie să observi natura, peisajul şi în acelaşi timp să eviţi clişeele. Trebuie să-i vezi energia, să simţi estetica ingredientelor. Platingul înseamnă planificarea călătoriei, afirmă chef Virgilio Martinez.

Simplifică, simplifică, simplifică. Bryce Shuman nu se abate de la câteva reguli importante: 1. creează o singură viziune. 2. pregăteşte toate ingredientele aşa cum le doreşti, ca să le ai la îndemână când începi aranjarea farfuriei. 3 Nu muta componentele preparatului după ce ai început să construieşti platoul respectiv. 4. Compoziţia, aranjamentul sunt despre cum ingredientele relationează unele cu altele în spaţiul repsectiv. Culorile şi liniile atrag ochiul într-o direcţie, formele aduc echilibru şi armonie. 5. Răbdare.

Stilul ţi-l conturezi în timp.

Sursa: gustarte.ro

CLICK AICI pentru a AFLA mai multe informații din GASTRONOMIE

Citit 5922 ori Ultima modificare Vineri, 09 Septembrie 2016 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.