Maria Cristina Crăciun şi Marele Premiu de la Minsk

Maria Cristina Crăciun şi Marele Premiu de la Minsk
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mulţumiri Primăriei Galaţi şi unor oameni generoşi! *

Micuţa Maria Cristina Crăciun a rupt inimile iubitorilor de muzică din Belarus. Cu vocea sa de înger, Maria Cristina, la cei 9 ani ai săi, a reuşit să convingă juriul celei de-a VII-a ediţii a Festivalului Concurs  „Slaviansky Bazaar”, unde a obţinut marele trofeu - „Grand Prix”, interpretând frumoasa canţonetă „Mama”, din repertoriul marelui Luciano Pavarotti. Succesul Mariei îi încununează seria de menţiuni şi premii speciale obţinute până acum.

La trofeul de la Minsk al Mariei Crăciun au râvnit copii talentaţi (între 7 şi 19 ani) din 19 ţări, între care Rusia, Ucraina, Belarus, Uzbekistan, Polonia, Cehia, Lituania, România, Italia şi Austria.  

„Acest festival-concurs este unul bine încetăţenit în răsăritul continentului. Prezenţa Mariei  Crăciun la acest festival şi, mai ales, dobândirea Marelui Trofeu nu este un fapt banal, este ceva extraordinar, pentru că juriul este unul de înaltă ţinută”, ne-a spus compozitorul Nicolae Caragea, reprezentantul oficial în România al Festivalului «Slaviansky Bazaar» din Belarus.

Juriul

În juriu au fost muzicologul Leonid Zahlevny (Belarus) - preşedintele juriului, solista Operei din Letonia - Ilona Bagele, Edmundas Vaitekunas - directorul Agenţiei de Protecţie a Drepturilor de Autor. Din România a fost în juriu Mihai Trăistariu, alături de alţi interpreţi cunoscuţi.

Cei 19 concurenţi au fost susţinuţi de 4000 de spectatori. „În prima seară a concursului, una din probe a dat posibilitatea concurenţilor să aducă în inimile spectatorilor ceea ce au mai drag în viaţa şi în ţara lor. Aveam pregătit costumul naţional specific Galaţiului, dar pentru că s-a renunţat la această probă, am găsit un moment prielnic când Maria a împărţit juriului şi organizatorilor Iconiţe cu Maica Domnului  şi Pruncul, plus câte un CD cu cântecele Mariei, fapt aplaudat şi bine primit de gazde...”, ne povestea Cătălina Crăciun, mama Mariei. 

Emoţiile din concurs au fost şi ele pe măsură... „Toţi copiii au fost talentaţi, pentru că erau cei mai buni din ţările lor, ne-a spus Maria Crăciun la revenirea acasă. Dar chiar dacă am avut o concurenţă serioasă, Dumnezeu m-a ajutat. M-am bucurat de aplauzele  publicului încă de la repetiţii şi asta mi-a dat un fel de aripi îngereşti pe scenă...”

Susţinătorii

Pe anevoiosul drum al cântecului, Maria a avut şi are susţinerea profesoarei ei, Aurelia Vaida, din Focşani, cu care se pregăteşte de aproximativ doi ani. Familia ei nu a uitat sprijinul din ultimele luni venit prin generozitatea familiei Daniela şi Cătălin Ghimpu, proprietarii SC Instalelectrica Galaţi.

La succesul Mariei au pus umărul muzicologul Nicolae Caragea şi textiera Dana Doroftei, dar şi Primăria municipiului Galaţi. „Le mulţumim domnişoarei director Viorica Palade şi domnului Dumitru Nicolae, primarul de Galaţi, fără de care nu am fi reuşit să susţinem  cheltuielile de deplasare la Minsk, familiilor Caragea şi Ghimpu, doamnei Aurelia Vaida pentru răbdare”.

„Ajutor am primit, mai ales, de la Dumnezeu, ne-a mărturisit Cătălina Crăciun. Într-un moment delicat de dinaintea festivalului, când nu aveam decât promisiuni, Maica Mavromolissima, Icoana Făcătoare de Minuni de la Biserica Mavromol, ne-a arătat încă o dată că nu suntem singuri. Îi mulţumim şi părintelui Mihail Gherghe, parohul de la Biserica Mavromol pentru părintescul sprijin...”

Maria, ne bucurăm pentru noul tău succes şi nu uita că a cânta e un dar ceresc care trebuie păstrat cu sfinţenie...  

Citit 1153 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.