PROPUNERILE RAMONEI | Pate de ficat cu caşcaval şi roşii
Foto: Sursa: jurnalderetete.md

PROPUNERILE RAMONEI | Pate de ficat cu caşcaval şi roşii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Astăzi vă prezint un aperitiv inedit, foarte savuros şi de casă. Nu necesită multe ingrediente, dar rezultatul este deosebit.

Ingrediente: 500 g ficat de pui, 300 g caşcaval, 10 g gelatină, 150 g roşii, 150 g de morcovi, 150 g ceapă, verdeaţă, sare şi piper, după gust, ulei de floarea-soarelui.

Mod de preparare: gelatina se pune într-un bol cu 150 ml de apă fiartă şi răcită şi se lasă la hidratat  câteva minute. Ceapa şi verdeaţa se toacă mărunt. Roşiile se taie cuburi. Morcovul şi caşcavalul se dau pe răzătoarea mică. Ceapa se căleşte într-o tigaie încinsă cu ulei, până capătă o culoare aurie. Se adaugă ficatul de pui, se asezonează cu sare, piper şi se prepară timp de 10 - 15 minute. Amestecul de apă şi gelatină se pune într-o cratiţă mică, pe foc şi se aduce până la temperatura de fierbere, dar nu se fierbe. Se retrage de pe foc şi se lasă să se răcească. Ficatul prăjit se dă prin maşina de tocat carne şi se amestecă cu morcovul răzuit. În acest amestec se adaugă jumătate din cantitatea de gelatină şi se amestecă bine până se obţine o compoziţie omogenă. Într-un bol se amestecă caşcavalul şi cubuleţele de roşii, verdeaţa şi gelatina rămasă. Jumătate din amestecul de ficat se aranjează într-o formă, se presează bine într-un strat uniform. Apoi se adaugă amestecul de caşcaval, se nivelează, iar deasupra se aranjează un strat de ficat. Se ţine la frigider timp de 5-6 ore. Pateul de ficat cu caşcaval este gata. Simplu, gustos şi de casă.

Citit 2058 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2016 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.