Ce este ”al patrulea vin”
Foto: Sursa foto: realitatea.net

Ce este ”al patrulea vin”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cunoscut şi ca "al patrulea vin", "orange wine" (vinul portocaliu) şi-a câştigat numele datorită culorii, şi nu pentru că ar conţine vreo urmă de citrice. Cu o popularitate în creştere continuă, acesta are toate şansele să fie băutura anului 2017, este de părere gustarte.ro.

Dacă la celelalte vinuri sucul de struguri şi coaja sunt separate imediat, la cel portocaliu acestea nu sunt îndepărtate. Procedeul, cunoscut drept "contactul cojii", produce tanini. Coaja strugurelui poate fi păstrată în vin de la o săptămână până la un an. Aditivii, inclusiv drojdiile, sunt foarte rar folosiţi. Rezultatul este un vin mult mai aromat, cu accente spre nucă şi fructe.

Vinul portocaliu se află acum pe unele dintre cele mai influente liste de vinuri din lume, precum  "Livre du Vin", potrivit Bloomberg. Italia şi Slovenia se remarcă drept unele dintre cele mai mari producătoare de vin portocaliu.

"Orange wine" este foarte potrivit la platourile de brânzeturi sau îl poţi servi alături de mâncăruri indiene, etiopiene, persane sau marocane.

Pentru că nu este produs în cantităţi uriaşe, comparativ cu celelalte, vinul portocaliu poate fi mai degrabă găsit într-un magazin de specialitate sau într-un restaurant decât într-un supermarket.

Citit 1776 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2016 23:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.