Capela Sixtină a produselor proaspete sau cea mai modernă şi spectaculoasă PIAȚĂ din lume
Foto: Sursa foto: gustarte.ro

Capela Sixtină a produselor proaspete sau cea mai modernă şi spectaculoasă PIAȚĂ din lume
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Markthal este unică, e ca şi cum ai băut o poţiune şi ai ajuns în Ţara Minunilor, scriu cei de la Financial Times, potrivit gustarte.ro. Cea mai modernă piaţă din lume s-a dorit iniţial a fi una tradiţională. Este pur şi simplu spectaculoasă şi a fost gândită pentru a reinventa oraşul Rotterdam, devenit unul dintre cele mai în vogă în Europa în 2017. O piaţă acoperită şi un complex de apartamente în acelaşi timp, Markthal a fost deschisă în octombrie 2014, transformând radical oraşul, pentru a atrage cât mai mulţi turişti, ceea ce s-a şi întâmplat.

Markthal este un tunel ce se întinde pe 6.000 de metri pătraţi, al cărui arc atinge 40 metri înălţime în cel mai înalt punct. 96 de standuri te cuceresc cu produse care mai de care mai apetisante, de la brânza tradiţională olandeză la peşte proaspăt, hamburgeri şi alte mâncăruri şi băuturi locale. 15 magazine, opt restaurante, un supermarket, o şcoală de gastronomie, 228 de apartamente şi 1.200 de locuri de parcare sunt doar câteva particulariţăţi ale acestui complex uriaş. Un mural realizat de olandezul Arno Coenen, numit Cornul abundenţei, domină tavanul uriaş ce a devenit cea mai mare lucrare de artă din Olanda, semnificând miracolul pe care îl reprezintă mâncarea. Pixar, o echipă specializată în 3D, şi multe efecte speciale au contribuit la realizarea acestuia.

Un alt motiv pentru care să vizitezi Rotterdam ar fi cel mai bun cocktail bar din Olanda. Stirr a fost desemnat cel mai bun cocktail bar din Olanda, în 2016, în cadrul premiilor Esquire. Pentru că băuturile şi siropurile, multe dintre ele proprii şi unice în lume, sunt pentru toate gusturile.

Nu rata nici Witte de Withstraat, strada plină de viaţă, cafenele, baruri şi restaurante. Stai pe terasa De Witte Aap sau mergi la Ballroom, care se pare că deţine cea mai largă selecţie de ginuri şi tonice.

În Rotterdam, locuitorii nu doar vorbesc despre reducerea impactului poluării, dar fac şi ceva în acest sens. Echipa de la RotterZwam, de exemplu, creşte ciuperci Pleurotus folosind zaţul de cafea strâns de la cafenelele din împrejurimi, ca îngrăşământ. Până acum, s-au folosit de 35 de tone de cafea utilizată şi s-au produs peste patru tone de ciuperci, care au fost vândute şi servite în restaurantele din oraş, potrivit CNN.

Citit 3474 ori Ultima modificare Vineri, 10 Martie 2017 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.