O mulțime de plaje ce satisfac orice gust în Insula Phuket din Thailanda

O mulțime de plaje ce satisfac orice gust în Insula Phuket din Thailanda
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Phuket este una dintre regiunile sudice ale Thailandei şi una dintre cele mai cunoscute destinaţii de vacanţă din această ţară. Insula Phuket este cea mai mare de aici, alături de care provincia mai include încă 32 insule mai mici, pe care le poţi vizita în timpul concediului tău în Marea Andaman. Numele insulei Phuket este unul nou, numele original fiind Bukit, un termen malay, tradus ca deal, deoarece insula în sine seamănă cu un deal de la distanţă. Un deal deosebit de verde, mărginit de plaje cu nisip auriu şi ape turcoaz, care te îndeamnă la o vacanţă relaxantă.

Thailanda

Mai este cunoscută și ca Siam

Este singura țară din sud-estul Asiei care nu a fost niciodată ocupată de vreo putere europeană

Calendarul oficial în Thailanda se bazează pe Era budistă, care este cu 543 de ani înaintea calendarului vestic

93 la sută din cei 68 milioane de thailandezi sunt budiști

Când să vizitezi Insula Phuket

Cea mai prielnică perioadă pentru o vacanţă în Insula Phuket este decembrie-martie, când temperaturile nu sunt extrem de ridicate, cerul este senin şi vremea este în general plăcută. Temperaturile variază între 24 şi 32°C în această perioadă.

Plajele din Phuket

Cu siguranţă vei ajunge în Phuket cu dorinţa de a te relaxa puţin pe o plajă însorită. Datorită dimensiunii insulei, vei găsi aici o diversitate de plaje, de diferite mărimi, în diferite grade de amenajare, ideale atât pentru cei dornici de linişte şi intimitate, cât şi pentru cei care vor să fie în mijlocul mulţimii sau să încerce tot felul de sporturi.

Printre cele mai mari şi mai pline de activităţi plaje din Insula Phuket se numără: Bangato Beach (cea mai lungă plajă), Chalong Bay (loc de plecare pentru pescari şi pentru scufundători), Nai Yang Beach (preferată de localnici ca loc de picnic şi relaxare) sau Patong Beach (aproape de magazine, restaurante, cluburi şi baruri). Pentru cei porniţi în căutarea liniştii, cele mai retrase plaje sunt: Cape Panwa, Kalim Beach, Kamala, Karon Beach, Laem Singh, Layan Beach, Nai Harn şi Nai Thorn.

Ce să vizitezi în Phuket

Poate credeai că Insula Phuket este doar pentru relaxarea pe plajă... ei bine, este şi pentru relaxarea minţii cu ajutorul câtorva muzee ingenioase. De exemplu, poţi vizita Muzeul Phuket Trickeye, un muzeu cu 100 picturi 3D, perfecte pentru fotografii cât se poate de haioase. Istoria Insulei, dar şi mai multe despre cultura thailandeză, vei afla din muzee precum Muzeul minier Kathu, Muzeul de scoici, Thai Hua, Muzeul Naţional Thalang sau Baan Chinpracha.

Baan Teelanka este o altă atracţie unică demnă de o vizită. Este o casă cu capul în jos, sprijinită pe acoperiş. În cele 3 etaje ale casei, vizitatorii vor descoperi tot felul de mijloace de distracţie, printre care şi un joc de evadare cu indicii, iar în grădină se vor putea rătăci şi regăsi într-un labirint natural deosebit.

Phuket Big Buddha este un simbol al insulei pe care nu ai cum să-l ratezi... şi pentru că este imens, dar şi pentru că intrarea este gratuită. Deschisă zilnic de la ora 6 la ora 19, statuia lui Buddha, lată de peste 25 m şi înaltă de 45 m, a fost realizată din marmură de jad. De aici poţi achiziţiona o bucăţică de marmură, pe care să-ţi scrii numele şi care va fi apoi amplasată în interiorul statuii, şi te poţi bucura de vederi panoramice impresionante asupra insulei.

Sursa ghiduri-turistice.info

Citit 3259 ori Ultima modificare Luni, 22 Mai 2017 19:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.