Cum îţi dai seama că relaţia în care eşti e sortită eşecului

Cum îţi dai seama că relaţia în care eşti e sortită eşecului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Relaţiile sunt grozave. Până când nu mai sunt deloc grozave. După care sunt foarte, foarte distructive. Un cuvânt sau un gest e tot ce e nevoie pentru ca lucrurile să se schimbe radical. De aceea, trebuie să identifici corect semnele clare care arată că o relaţie poate să fie dăunătoare şi se apropie de sfârşit, arată „The Independent“, care a stat de vorbă cu Barbara Bloomfield, autoarea cărţii „Couple Therapy: Dramas of Love and Sex“.

„Unul dintre semnele imediate care arată că relaţia este sortită eşecului este faptul că unul dintre parteneri îl denaturează pe celălalt şi îl tratează cu lipsă de respect, în privat sau în public“, arată autoarea. „Un alt semn are legătură cu abuzul emoţional pe care un partener îl exercită asupra celuilalt. Adică, în public poate să fie fermecător şi ideal, dar în spatele uşilor închise să se schimbe complet. Aici intervine şi abuzul domestic, iar semnele acestui abuz pot fi sesizate atunci când unul dintre parteneri îi interzice celuilalt să îşi vadă prietenii, familia sau să lucreze în afara casei. Acest tip de comportament se dezvoltă treptat şi arată nevoia de control“, arată tot ea.

În aceeaşi măsură, spune Barbara Bloomfield, atunci când un partener nu are ce să îi spună celuilalt, ce să discute şi nici nu doreşte vreun contact sexual cu el înseamnă că sfârşitul relaţiei se apropie. Pe de altă parte, autoarea spune că nu este un păcat să visezi cu ochii deschişi şi să vezi viaţa pe viitor fără partener sau cu o altă persoană. În fapt, spune ea, e chiar sănătos să te gândeşti la scenarii alternative.

Sursa foto: Internet

Citit 3364 ori Ultima modificare Joi, 22 Iunie 2017 19:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.