PAMFLET. Ce gălăţeni vor deveni miniştri

PAMFLET. Ce gălăţeni vor deveni miniştri
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Liviu Dragnea nu mai riscă nimic. Ca să nu fie nevoit să îşi ucidă din nou premierul, de data aceasta liderul absolut al PSD va face un guvern format exclusiv din persoane umile, dispuse să îi sărute vârful bocancului de fiecare dată când pocneşte din degete. Decizia lui Liviu Dragnea a aprins speranţele în filiala gălăţeană a PSD. Câteva zeci de slugi se încadrează în profilul lui Dragnea şi speră că vor ajunge miniştri.

Pentru că Dragnea vrea doar slugi în noul cabinet, zeci de pesedişti gălăţeni ar putea deveni miniştri

Şansă unică pentru zeci de pesedişti gălăţeni. După ce s-au regăsit în portretul-robot făcut de Liviu Dragnea viitorilor miniştri, zeci de membri PSD Galaţi se simt îndreptăţiţi să facă parte din viitorul cabinet. Astfel, Dragnea a primit de la Galaţi peste 20 de CV-uri, iar câţiva au şanse reale să devină miniştri. "E forfotă mare în PSD Galaţi, de când a picat guvernul Grindeanu. Care mai de care îşi face CV-ul să i-l trimită lui Dragnea. Am înţeles că dumnealui caută numai târâtoare care să nu îi iasă din cuvânt, numai oameni care se pot apleca uşor la un pupat de dos, deci sunt şanse mari ca viitorul cabinet să fie format aproape exclusiv din membri PSD Galaţi. Ar fi o şansă uriaşă pentru oraşul nostru", a comentat analistul politic Mircea Bercea.

Viorel Ştefan nu s-a aplecat suficient de mult

Teoretic, cele mai mari şanse de a face parte din cabinetul Dragnea 2 le-ar fi avut Viorel Ştefan. El şi-a dovedit deja ataşamentul pentru Liviu Dragnea când şi-a dat demisia din Guvernul Grindeanu. "Pleca cu un avantaj în faţa celor care vânează portofoliul de la Finanţe. Însă, în lunile în care a fost ministru, nu a dovedit supunere totală faţă de Dragnea. Şeful PSD l-a certat de câteva ori, iar Viorel Ştefan, chiar dacă a pus mereu ruşinat capul în pământ şi şi-a cerut iertare, nu mai este în graţiile liderului absolut al PSD. Ca să nu mai vorbim de faptul că a început o reformă în Finanţe şi Dragnea nu suportă aşa ceva", a comentat analistul Mircea Bercea.

Surpriză: Bacalbaşa ar putea fi ministrul Sănătăţii

De fapt, cinstit vorbind, nu e chiar o surpriză. Nicolae Bacalbaşa are toate atuurile pentru a ajunge ministru. Cel mai important dintre toate este faptul că a fost suspendat din PSD, deci Dragnea poate lejer s-o bage pe aia că face un Guvern de tehnocraţi. Specialişti, cum ar veni. În acelaşti timp, Bacalbaşa respectă şi criteriul de bază, deci are toate şansele să îşi încununeze cariera politică cu o funcţie. "Şi nu ar fi chiar o soluţie rea. Omul ştie bine cum se anesteziază un întreg sistem, are experienţă în domeniu. În plus, e un foarte bun comunicator. Gândiţi-vă că ar putea să vină în fiecare zi cu detalii zemoase de la şedinţele de Guvern, făcând activitatea Executivului atât transparentă, cât şi comestibilă pentru oamenii de rând. În felul acesta, am putea afla ce secretari de stat s-au mai îmbârligat la Guvern şi cine călăreşte pe cine la şedinţele cu uşile închise", a mai explicat Mircea Bercea.  

Noii Siniştri

Florin Pâslaru vrea la Minsiterul Culturii

Cea mai răsunătoare numire de ministru gălăţean ar putea fi chiar Florin Pâslaru. După ce l-au scos abuziv de pe lista de atârnători-parlamentari la ultimele alegeri, şefii PSD sunt gata să se revanşeze faţă de Florin Pâslaru cu un portofoliu care i se potriveşte mănuşă. "Unde altundeva l-aţi vedea pe Florin Pâslaru decât la Cultură? Omul a dovedit în timp că ştie ce face. E specialist în piscicultură, deci ca să fie specialist în cultură trebuie doar să renunţe la o parte din cunoştinţele sale. Fără "pisci", devine automat maestru în "cultură". Evident, expertiza lui în domeniu este mai mult decât relevantă. Pe acelaşi principiu a fost şeful comisiei de specialitate din Camera Deputaţilor şi a mai şi cochetat cu TVR-ul. Deci cultură pe bandă rulantă", a punctat analistul Mircea Bercea. În calitate de ministru al Culturii, Florin Pâslaru ar urma să promoveze toate evenimentele culturale naţionale şi internaţionale pe TV Galaţi. Evident, totul ar fi pe bani, dar până ala urmă orice promovare costă, nu?

CultUra de Oameni

Ghici cine va fi purtător de cuvânt

Chiar dacă nu este pesedist cu acte în regulă, Picu Apostol Roman ar putea să prindă şi el un post cald la Guvern. Potrivit unor surse, actualul viceprimar al Galaţiului ar putea ajunge purtător de cuvânt al Executivului. "Negocierile sunt avansate, se mai discută pe marginea treningului pe care Picu îl va purta la conferinţele de presă. Dar, în rest, totul pare a fi parafat. Este o nouă dovadă că dacă îndeplineşti condiţiile de supunere, nici nu trebuie să ai carnet de membru PSD", a explicat Mircea Bercea.

Membrul Ascuns

Nesimţitul profesionist

Strident în vorbit şi în ţoale, stă strâmb/ şi clefăie gumă

şi sparge seminţe şi scuipă pe jos/ şi-njură şi spune:

eu sunt invincibil, imun la bun simţ,/ eu sunt o huidumă,

eu semăn leit cu babacul meu dur/ şi plin cu lacune!

Discipolii mei mă adoră în grup/ şi-ascultă de mine:

i-nvăţ fofârlică, i-nvăţ bambilici,/ i-nvăţ să ajungă

emfatici, gunoaie ilustre, hilari,/ scârbavnici, suine...

le-arăt fofilare, le-arăt cum să stea/ departe de muncă!

Noi suntem o şleahtă de fanţi instruiţi/ în şcoala de lene,

râvnim sfere nalte, visăm caviar,/ dăm ghes devorării

a tot ce înseamnă cinstit şi curat,/ suntem fenomene

de tip democratic, pândim numai fast/ pe caprele ţării!

Da, sunt nesimţit de profesie, n-am/ niciunde vro treabă,

dar am treabă mare şi mică pe drum,/ am voie şi vrere

s-o fac pe deşteptul, acu şi aici,/ da-s tâmp şi-s podoabă,

cresc mare şi jur să prăsesc (negreşit!!)/ cocliţi, hahalere!

Submarin Cosorescu

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4533 ori Ultima modificare Vineri, 23 Iunie 2017 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.