Cine pică azi la bac, mâine va lucra la stat

Cine pică azi la bac, mâine va lucra la stat
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

S-a terminat examenul de bacalaureat, iar în Galaţi doar unul din cinci elevi a picat. E mult mai bine faţă de anii trecuţi, însă există şi consecinţe dramatice. Dacă trendul va continua şi în anii viitori, PSD va rămâne atât fără membri, cât mai ales fără votanţi. E drept, şi-au făcut în anii trecuţi plinul cu cotizanţi.

Fiecare primeşte o şansă! Cine nu a luat bacalaureatul va fi automat înscris în PSD

Nimeni nu e lăsat pe dinafară. Cine a luat bacalaureatul va ajunge la facultate, cine nu... va intra în PSD. Este una dintre primele decizii luate de Guverul Tudose, care vrea să se asigure în acest fel că fiecare absolvent de liceu din România va avea şansa la o carieră.

"Şi ei sunt ai noştri, noi nu lăsăm pe nimeni în urmă. Dacă nu ai luat notă de trecere, nu-i problemă. Vii la noi şi îţi asigurăm un viitor poate mai bun decât al celor care se pregătesc în această vară de admiterea la facultate. În plus, cine a luat 1 pe linie este făcut direct şef de filială", susţine unul dintre purtătorii de cuvânt ai PSD.

Soluţia nu e pe placul tuturor. "Dacă ai luat bacul, mergi la facultate, te rupi cu învăţătura timp de trei, cinci ani, după care intri în câmpul muncii cu o leafă de rahat, îţi faci o familie, rată la casă şi la maşină, intri în datorii încet, încet, te apuci de băutură şi, la fiecare patru ani, te duci la vot şi te enervezi că nu ai pe cine să pui ştampila. E şi normal, câtă vreme pe liste o să-i găseşti pe cei care astăzi se află sub linia de admitere de la bacalaureat", a comentat Letiţia Erudiţia, specialistă în resurse umane.

Panică la Măstăcani! Autorităţile locale, debusolate total după ce un elev a luat bacul

Măstăcaniul e în stare de alertă în aceste zile, după ce s-a aflat că un elev a reuşit să ia bacalaureatul. Panica s-a instalat în localitate imediat după afişarea rezultatelor, însă şefii localităţii încă mai speră că este vorba despre o greşeală. "Nu ştim ce s-a întâmplat, nu am avut parte de o asemenea ruşine în ultimii 68 de ani. Noi suntem o comunitate care se ocupă cu bătăi şi cu băutură, deci chiar nu înţelegem cum a fost posibil. Elevul în cauză nu ne-a dat niciodată motive de îngrijorare, în sensul că nu l-a văzut nimeni niciodată citind o carte. Mai mult, era chiar un copil normal, era trimis de părinţi zilnic după băutură la caiet la cârciuma din sat. E posibil să fie o greşeală", a explicat secretarul comunei.

Elevul nu a făcut contestaţie, în schimb a făcut Primăria Măstăcani, care speră ca nota să îi fie scăzută şi în acest fel să se continue recordul care datează în localitate de mai bine de jumătate de secol. "Încă mai tragem nădejde. Dacă se va dovedi că a luat într-adevăr bacalaureatul... asta e. E o ruşine cu care va trebui să ne obişnuim. Vom lua totuşi măsurile necesare ca astfel de incidente să fie evitate pe viitor", a mai spus secretarul din Măstăcani.

Pericol Eminent

Coadă la CNVA. "Dacă-s tocilari, să ne ascută săbiile"

Interlopi. Coadă imensă la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", în aceste zile. Zeci de interlopi brăileni au venit cu săbiile la instituţia gălăţeană de învăţământ, după ce au aflat că toţi absolvenţii de aici au trecut de bacalaureat. "E clar că aici sunt cei mai mulţi tocilari. Deci am venit şi noi să ni se ascută săbiile, că ni s-au tocit de la bătăi, în ultima vreme. Aşteptăm de vreo două zile să apară băieţii cu tocile. La noi, în Brăila, nu mai e niciun tocilar. A mai fost unul până în mai, dar l-au tăiat nişte băieţi, că nu le-a ascuţit bine cuţitul. De atunci, suntem nevoiţi să dăm de două ori ca să ucidem pe cineva", a spus Lică Barabulă, interlop din Brăila.

Absolvenţii de la CNVA neagă, totuşi, că ar fi tocilari. "Într-adevăr, avem o minte ascuţită, dar nu e pentru că am toci. E pentru că suntem deştepţi, facem conexiuni. Nu învăţăm pe de rost soluţiile, ci le gândim. Fiecare ajunge la rezultate după cum îl taie capul. Tocmai de asta suntem speciali", a delcarat un absolvent al liceului.

O fată şi un tăiat

În realitate, au fost mai mulţi de 10

Oficial, în Galaţi au fost mai mulţi elevi care au luat media 10 la bacalaureat. Comisiile au avut, însă, grijă să mai taie din note, ca să mai rămână câţiva copii buni şi în Galaţi. "Dacă primeau 10, a doua zi erau în avion spre universităţile din vest. Păi, ce facem? La noi nu mai rămâne nimeni? Sigur, nu e cea mai ortodoxă metodă, dar e eficientă. Dacă le dăm tuturor note pe bune, cine mai stă în ţară să muncească să ne plătească pensiile”, a spus unul dintre profesorii corectori.

Medie să Plece

Esplanada Tristeţii

haideţi, alde terchea-berchea!/ haideţi, alde gură-cască!

haideţi, alde pierde-vară!/ haideţi, alde neică-nimeni!

ia veniţi la tata-ncoace,/ să vedeţi ce fel de mască

vă conduce-n râpă, dragii/ mei fanatici ipochimeni!

ia veniţi la tata-ncoace,/ colea, jos, pe esplanadă,

să vă dau rock, nebuneală,/ pâine, circ şi marmeladă!

ia veniţi la tata-ncoace,/ să vedeţi ce pui de lele

şi de chiaun călăreşte/ capra voastră scumpă-dragă,

să vedeţi cine aduce/ panaramă la lichele,

cine-mparte marmelada,/ cine-i primul şi-ntr-o doagă!

haideţi, bă, mormanu-i mare!/ haideţi, bă, prăsiţi în gloată!

năpustiţi-vă, bă, leoarbe!/ panarama-i democrată!

Submarin Cosorescu

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

  

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 7899 ori Ultima modificare Vineri, 29 Septembrie 2023 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.