Selecţia națională pentru EUROVISION va avea loc la Cluj

Selecţia națională pentru EUROVISION va avea loc la Cluj
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Selecţia naţională pentru Eurovision 2018 va avea loc la Cluj-Napoca, în parteneriat cu Televiziunea Publică, municipalitatea urmând să finanţeze evenimentul cu suma de 550.000 de lei, a relatat mediafax.ro. Bugetul total al selecţiei naţionale Eurovision 2018 se ridică la peste 1,8 milioane de lei.

Seminalele şi finala Eurovision România 2018 se vor desfăşura în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în perioada 19 ianuarie - 11 februarie.

Concursul Eurovision 2018 va avea loc la Lisabona, capitala Portugaliei. Portugalia a câştigat finala de anul acesta cu melodia ”Amar Pelos Dois”, interpretată de Salvador Sobral. Astfel, Portugalia s-a impus în finala Eurovision pentru prima dată. Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Bulgaria şi Moldova. România, reprezentată de Ilinca şi Alex Florea, cu piesa ”Yodel It!”, a ocupat poziţia a şaptea în clasamentul final al Eurovision Song Contest 2017, desfăşurat la Kiev. În competiție au fost înscrise 43 de ţări.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională anuală, la care participă ţările ce deţin statutul de membru activ în cadrul European Broadcasting Union (EBU), cea mai importantă asociaţie a posturilor publice de televiziune din Europa. Iniţiat în 1956, Eurovision este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume. Prima ediţie a avut loc la Lugano, în Elveţia. Eurovision este, de asemenea, unul dintre cele mai vizionate evenimente non-sportive din lume, cu audienţe care depăşesc în fiecare an pragul de 100 de milioane de telespectatori.

Printre artiştii ale căror cariere internaţionale au fost lansate în urma participării sau a victoriei la Eurovision se numără: Domenico Modugno (locul 3 în 1958), ABBA (locul 1 în 1974), Céline Dion (locul 1 în 1988) şi Julio Iglesias (locul 4 în 1970).

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Citit 1440 ori Ultima modificare Joi, 03 August 2017 17:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.