DELIR! Galaţiul, în plină sărbăutoare | Totul despre Oktoberfest

DELIR! Galaţiul, în plină sărbăutoare | Totul despre Oktoberfest
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Weekend prelungit cu bere la Galaţi. Evident, nu puteam rata momentul de a povesti şi anticipa puţin din ceea ce s-a întâmplat sau are să se întâmple la sărăbătoarea asta. Că la băutură ne pricepem toţi, aşa, măcar puţin, pe fundul halbei. Hai noroc!

Ca să nu se îmbete lumea, fiecare are dreptul la un singur pahar de bere

După experienţele din alte oraşe ale ţării, organizatorii au anunţat că vor să evite beţivăneala, aşa că fiecare participant va avea dreptul să consume un singur pahar de bere. După cum se poate vedea şi din fotografia alăturată, unii gălăţeni s-au pregătit cum se cuvine ca să treacă de acest impediment în căutarea fericirii bahice. „Mi-am luat un pahar special. Dacă aş pune apă în el, cred că aş putea să adap o întreagă cireadă de vaci. Eu îl folosesc la bere şi le recomand şi altora să vină cu astfel de dispozitive”, a declarat Mirel Porţelan, de meserie paharnic. Alţi gălăţeni s-au declarat revoltaţi de decizia organizatorilor. „Din câte ştiu, sărbătoarea se cheamă optoberfest. Deci minimum opt pahare. Cum să alini setea cu pipeta? E revoltător”, a spus Nicu Valeru.

Ionuţ Pucheanu nu participă la festival: „Eu sunt bărbat adevărat, beau doar lichior de căpşuni”

Nu vă aşteptaţi să daţi de primarul Ionuţ Pucheanu la festival. El nu este un adept al consumului de bere. „În primul rând numele vă dă un indiciu. Îl chemă Ionuţ, deci ar putea să bea cel mult 200 de mililitri de bere”, a declarat un expert în onomastică. Primarul Galaţiului a şi explicat într-o postare pe o reţea de socializare de ce nu va veni la Oktoberfest. „Nu sunt băutor de bere. Eu sunt bărbat adevărat, consum doar ocazional câte un şnaps de lichior de căpşuni”, a scris Pucheanu.

La Oktoberfest a fost lansată o aplicaţie de mobil care îţi spune în ce zonă sunt  mai mulţi beţivani

Iubitorii de gadget-uri vor avea parte de o surpriză la Oktoberfest. O firmă din Parcul de Soft va lansa o aplicaţie de mobil care îţi spune unde e cea mai mare concentraţie de beţivi pe metru pătrat. „Aplicaţia se adresează celor care nu vor să aibă decalaj faţă de cei din jur. Dacă ai zece beri la bord, te duci în zona cu persoane care au băut zece halbe. Aşa, ca să pricepi glumele care se fac în zonă”, a explicat Gigi Tastatură, dezvoltatorul aplicaţiei.

Pregătiri speciale la Spitalul Judeţean: „Am scos pragul de la intrare, ca să nu aglomerăm şi Ortopedia”

Şi Spitalul Judeţean s-a pregătit temeinic pentru Oktoberfest. „Am renunţat la pragul de la intrarea în UPU pentru că va fi mare aglomeraţie de persoane pe care va trebui să le dezalcoolizăm. În acest fel, nu va trebui să îi mai internăm şi la Ortopedie, acolo unde ajungeau inevitabil din cauză că nu vedeau pragul”, a spus un medic de la Judeţean.

Harul cu Bere

Pamflet în versuri

Autoportret (II)

Sunt democrată, am tupeu şi libertate,/ mă doare-n „x”, mă doare-n „y” şi în „z”/ de cei ce spun cum că aşa nu se mai poate/ şi vor să-mi dea alienarea mai încet!

N-am niciodată trebuinţă de păsare/ într-un concert cu transpiraţi şi expiraţi/ făcuţi prin xerox şi prin pasteurizare.../ manipulaţi, extrem de mulţi...nenumăraţi!

Sparg răsărită şi bostan...(cestea-s la bază/ în şleahta noastră cu pretenţii de hailaif).../ filme (siropuri, violenţe) cu-alde loază:/ cretini-supuşi gasteropodelor...cu ştaif!

Necruţător declar aici ş-acum şi astăzi,/ definitiv: refuz, nu vreau să re/produc!/

Deci, aşadar şi prin urmare: ce deşteaptă-s/ şi întru pururi captiva(n)ta lui Fes/Buc!

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului:

Fără WC-uri! În fiecare minut pleacă autobuze spre Brăila

Sătui să tot fie acuzaţi că nu sunt suficiente toalete publice în zona în care se desfăşoară o sărbătoarea udată cu bere, organizatorii Oktoberfest au decis să implementeze un nou sistem la Galaţi. Nu va fi montată nicio toaletă publică. În schimb, din minut în minut, câte un autobuz Transurb va pleca spre Brăila încărcat cu micţionari gata să le ducă şi vecinilor din bunăstarea de la Galaţi. „E o idee foarte bună, în felul acesta nu mai miroase în zonă. Singura problemă e că trebuie să pleci cam cu 20 de minute înainte să-ţi vină să faci ceea ce ai de făcut. Lipseşti vreo 40 de minute de la petrecere, dar măcar nu îţi vine damful când ţi-e lumea mai dragă”, a spus Relu Micţiune. Organizatorii nu vor, totuşi, să creeze confuzie, astfel că pentru a le deosebi de mijloacele de transport în comun obişnuite spre Brăila, autobuzele cu micţionari vor purta o pancartă cu inscripţia „Cursă Oktazională”. Cursele vor avea loc de la ora 20:00 şi până la ora 3:00.

Micţionarul Explicativ

„La noi e în fiecare zi Oktoberfest”

Cudălbenii fac mişto de gălăţeni cu ocazia Oktoberfest. Locuitorii din comuna cu cea mai mare densitate de beţivani pe metru pătrat spun că nu au nevoie de un eveniment special pentru a bea.

„Noi bem pe rupte de două ori pe an. Din ianuarie până în iulie şi din iulie până în ianuarie. Hă, hă, hă! Cum să ai o sărbătoare de doar patru zile pe an? La noi e sărbătoare în fiecare zi. Şi bem şi vin, şi rachiu, şi bere. Bem tot ce prindem”, a explicat Mitică Păhărel, cudălbean.

Rupt de Treaz

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria PAMFLET

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".
Citit 5736 ori Ultima modificare Luni, 02 Octombrie 2017 01:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.