Locuri vizitate în goana maşinii

Locuri vizitate în goana maşinii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna trecută v-am propus un popas pe litoralul Mării Negre. Acum vă reamintim de frumoasele staţiuni montane.

Sunt unele locuri în ţara noastră care, deşi sunt faimoase, fiind pe vremuri destinaţii predilecte, au ajuns acum banale sau, mai rău, complet ignorate. Cine mai alege azi să meargă în concediu la Sovata, de exemplu, sau la Voineasa? Poate doar cei care s-au obişnuit să meargă acolo de ani de zile, din lipsă de variante.

Lacu Roşu tinde să devină, dacă n-a făcut-o deja, un astfel de loc, vizitat doar din goana maşinii. Dar, dacă veţi încerca să vedeţi astfel de locuri prin prisma poveştilor pe care le poartă cu ele, atunci s-ar putea să vi se înfăţişeze altfel, cu un aer nou şi, de ce nu, atrăgător.

Cheile Bicazului

Cheile Bicazului sunt localizate în partea de nord-est a României (partea central-vestică a Moldovei), între Moldova şi Ardeal, respectiv între judeţele Harghita şi Neamţ. Zona oferă privelişti de-a dreptul impresionante, Cheile Bicazului meritându-şi pe deplin renumele de cele mai spectaculoase chei din România.

Pe lângă peisajele deosebite, turiştii pot găsi şi alte atracţii, cum ar fi rezervaţia de zimbri "Dragoş Vodă" (lângă Târgu Neamţ), staţiunile balneare (Băltăţeşti, Oglinzi, Durău) sau mănăstirile din judeţul Neamţ (Agapia se află la doar 32 de kilometri de Piatra Neamţ), ori chiar casele memoriale "Ion Creangă" şi "Mihail Sadoveanu".

Hai la Lacu Roşu!

Una dintre cele mai cunoscute şi mai căutate staţiuni de aici este Lacu Roşu, situată între Munţii Ceahlău şi Hăşmaşu Mare, o adevărată oază de relaxare pentru cei care doresc să se odihnească în vacanţă. Numele staţiunii vine de la întinderea de apă cu acelaşi nume, un baraj natural aflat chiar lângă Cheile Bicazului.

Cei care poposesc în regiune pot să facă drumeţii, pe jos sau cu autocarul, pe traseele montane din zonă ori în staţiunile aflate în apropiere (Gheorgheni, Borsec, Sovata, Bicaz, Piatra Neamţ).

Atracţii turistice

Cei care merg la Lacu Roşu pot face drumeţii, alpinism, dar şi sporturi de iarnă. De asemenea se pot organiza excursii la monumentele istorice şi de artă din Târgu Neamţ şi Piatra Neamţ (Muzeul de istorie, Curtea Domnească, cetatea dacică de la Bâtca doamnei, Biserica Sfântul Ioan Domnesc, Biserica datând de la sfârşitului anilor 1400).

Mănăstirile Agapia, Neamţ, Secu, Bistriţa, Văratec, Durău etc. atrag încă şi turişti din străinătate, şi se menţin pe podium, dacă am realiza un top al atracţiilor turistice din ţara noastră.

Mai multe despre zona Bicaz - Lacu Roşu puteţi citi în suplimentul „Weekend Magazin” al „Vieţii libere” de sâmbătă.

Citit 854 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.