Doar Loredana poate cânta "Bună seara, iubite!"

Doar Loredana poate cânta "Bună seara, iubite!"
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

"Bună seara, iubite!" - piesa românească cel mai greu de interpretat. Doar Loredana o poate cânta!

"Bună seara, iubite!” este nu doar cea mai de succes piesă din muzica uşoară românească şi cea mai vândută, ci şi cea mai dificil de interpretat. Doar Loredana Groza o poate cânta în modul în care a compus-o regretatul Adrian Enescu.

S-au împlinit 30 de ani de când Loredana a lansat celebra piesă "Buna seara, iubite". Melodia a devenit atunci, în scurt timp, cea mai de succes din istoria muzicii uşoare româneşti. Discul s-a vândut în milioane de exemplare, record neegalat nicicând după aceea.

Piesa este compusă de Adrian Enescu, iar interpretarea artistei este unică. Pe atunci avea doar 18 ani. Se spune că este cea mai dificil de interpretat piesă din muzica uşoară românească şi că doar Loredana o poate cânta în acest mod. Dovadă şi faptul că niciun alt artist nu a reuşit să facă un cover cel puţin la fel de bun.

"Sunt foarte multe voci care au un potenţial extraordinar, dar de la a avea voce la a putea să dezvolţi o voce este un drum foarte greu, pentru că toţi ne naştem cu talent, important e cum "udăm" acel talent şi cum îl dezvoltăm. Poate este mai importantă munca pe care o depui după aceea, decât sclipirea talentului.

Într-adevăr, piesa "Bună seara, iubite" este una dintre cele mai grele partituri vocale româneşti de muzică pop care s-au scris şi poate nu degeaba a fost considerată şi votată "Piesa secolului", de către Radio România Actualităţi.

Şi pentru mine a fost o punte a lui Sisif acest cântec, atunci când l-am înregistrat cu Adrian Enescu. Interpretarea pe care trebuie să o ai trebuie să fie la înălţimea ambitusului, pentru că e un cântec care are o emoţie foarte profundă şi nu poţi să-l cânţi ca pe orice alt cântec de muzică pop.

Trebuie să transmiţi o anumită stare. Am încercat să-l fac şi cu alţi artişti, dar necesită un timp mai îndelungat de pregătire şi uneori e greu să găsim "cheia magică" să putem face acest cântec să strălucească, pentru că lumea îl aşteaptă într-un anumit fel şi atunci trebuie prezentat într-un anumit fel. Dar mi-aş dori ca într-o zi să pot să cânt această melodie cu cineva sau să o cânte cineva la "Vocea României". E visul meu", a declarat Loredana, pentru Libertatea.

Loredana a susţinut pe 10 şi 11 noiembrie noul său show de la Sala Palatului, în care a cântat o nouă versiune a celebrei melodii.

Sursa: agentiadepresamondena.ro

Citit 2759 ori Ultima modificare Duminică, 12 Noiembrie 2017 17:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.