Muștar promovezi, muștar ai

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Patriarhia afirmă că "eșecul campaniei de vaccinare e rezultatul asocierii actului medical cu micii și berea". Oh, da, am spus-o de atunci: muștar promovezi, muștar o să ai. Vor sări unii apostoli urbani să separe apele, argumentând că nu medicii au chemat oamenii la injecție cu o mare porție de cartofi prăjiți. Categoric, nu, însă nimeni, nici măcar Arafat, n-a ieșit în agora să le dea peste nas zeloșilor care au târâit campania prin fum de bâlci. Diverși primărași, câțiva agenți economici, în ignoranța lor, au încercat să-și facă imagine pe cocoașa pandemiei. Hai, băieții, la vată de zahăr și la semințe de dovleac, băieții!

* Inclusiv "loteria vaccinării", juxtapunere care trebuie să-i lase corijenți pe comunicatorii crizei, a fost o strategie contraproductivă. Când promovezi un concept, asocierea cu loteria pute a hazard, a păcănele. Dorești să-i recompensezi pe contribuabilii cu o atitudine civică ireproșabilă (și ai și de unde să scoți banii)? Le oferi un voucher or le trimiți acasă o recomandată semnată de premier, cu felicitări și mulțumiri. Unul dintre colegii mei și-a achitat toate datoriile, după ce a câștigat la această struțo-loterie, însă știu și că nicio sumă din univers nu-i poate încețoșa obiectivitatea. Măcar de-ar fi făcut cinste c-o bere.

* Ani la rând li s-a transmis românilor să nu mai pună botul la găleata cu zahăr și ulei și nici la sacoșa cu însemnele partidului... A venit, iată, vremea în care trebuia să-i și testăm. Ne place mita în continuare, e fără echivoc, dar ne-a crescut tariful.

* Șică Orban utilizează un limbaj de pamfletar în relația cu cel mai important palat al republicii, acolo unde până mai ieri era musafir de nădejde. "Dacă chiriașul de la Cotroceni se încăpățânează în a impune un guvern minoritar, sunt posibile alegerile anticipate", afirmă fostul șef al PNL-ului. Noțiunea de chiriaș de lux - sper să nu-mi joace memoria feste - se regăsea în retorica tribunului Corneliu Vadim Tudor. În "chirie" se lăfăiau în acele vremuri, pe rând, Ion Iliescu și Traian Băsescu. N-o să mă bată gândul drăcesc să-l trimit pe Ludovic la Caragiale sau la Fănuș Neagu.

Citit 970 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Octombrie 2021 23:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.