Mulțumim din inimă artificială Partidului!

Mulțumim din inimă artificială Partidului!
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Una dintre metodele sigure de a fi ridicol, cu minim efort, este să-mi exprim convingerea ca ați ales acest articol cu inima! Nu că n-ați fi în stare de așa ceva, însă voi nu mi-ați greșit cu nimic. Cu inima însă am alte planuri.

Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași lucrează la un proiect de cercetare pentru realizarea unei inimi artificiale, care să le dea o nouă șansă pacienților cu insuficiență cardiacă. Așa cum li s-a dat și celor care simțeau nevoia prezenței în viața noastră a inteligenței artificiale.

Oricât de frivol și inconștient aș părea în ochii conștiinței voastre, gândul mi se îndreaptă către poeții romantici ai țării, care trudesc pe altarul muzicii pop. Rare sunt cântecele de dragoste în care să nu fie implicată inima. De regulă, dramele sentimentale se consumă cu un preț costisitor, inima fiind, previzibil, cea mai afectată. O domnișoară, care dă bir cu fugiții dintr-o relație lirică, nu pleacă niciodată cu mâna goală sau cu toracele sărac. Întotdeauna, fugara are grijă să ia cu ea inima cantautorului, după ce i-o frânge, de nu mai știe ăla pe unde să-și scoată cămașa și certificatul medico-legal.

Dacă mediciniștii de la Iași vor reuși să confecționeze inima artificială, problemele sentimentale și declarațiile de dragoste se vor complica. Schimbul de inimi artificiale și transplanturile din cântecele pop de la noi vor căpăta forme din ce în ce mai interesante. Va fi haios să-l auzim pe Smiley smiorcăindu-se în prima strofă că gagica imaginară l-a părăsit, cu tot cu inima artificială, iar la final, șlagărul să ia amploarea unui caz de trafic de organe de mașini, cum spun inginerii mecanici. Pentru melomani, asta ar putea fi o veste relativ bună. La Iași, au apărut deja epigonii celebrei trupe britanice Led Zeppelin. Pe solistul lor vocal îl cheamă, ați ghicit, Robert Transplant!

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1840 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:38

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.