Creierul și furnica, un cuplu fabulos

Creierul și furnica, un cuplu fabulos
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Presa de scandal, frivolitate și chiloțăreală publică are darul de a îmbogăți limba și limbajul prețios mai abitir decât reușește Urania când prezintă horoscopul în funcție de zodie. Mă iertați că altă treabă n-am, însă nu m-am putut abține. De o bună bucată de vreme, când un scriitor de primă mână, un medic sau un cântăreț second-hand de renume mioritic povestește ceva, în presă apare că respectivul "susține". Cam cum fac suspecții și inculpații, în dosarele cu șină. Un meteorolog bănuit de climă organizată nu ne spune cum ar putea sau cum va fi vremea, în următoarele 3 zile, pentru că presa simandicoasă are grijă să ne asigure că meteorologul cu pricina "susține" sau "dezvăluie". De pildă, acu' vo 2 zile, în presa cu dezvăluirea în fundul curții, era scris așa: "Neurochirurgul Vlad Ciurea dezvăluie orele la care creierul funcționează cel mai bine".

Wow, nici prin cap nu mi-a trecut că un neurochirurg se pretează la așa ceva! De câte ori vreau să-i atenționez pe semenii mei că până și eu știu să mimez gândirea, apelând fraudulos la ceea ce s-ar putea numi "creier", mă îmbrac cu tricoul ăla negru, pe care este inscripționat mesajul "ATENȚIE! Sus se lucrează, 12 cu 24!". E greu de crezut că există cineva care mă ia în serios, însă, aidoma tabloidelor și nu numai, gestul și intenția contează. Singurii care vădesc interes pentru afecțiunea mea sunt psihiatrii, însă îi înțeleg.

* O publicație brăileană a ajuns la previzibila concluzie că podul peste Dunăre de la Brăila, care "leagă trei regiuni istorice, merită să aibă un nume pe măsură". Iar pentru asta, publicația cu pricina a lansat o campanie de branding, cu participarea extraordinară a cititorilor. De cele mai multe voturi s-a bucurat denumirea "Podul Brăilei".

Ingenios, creativ, deosebit, istoric, fabulos și șarmant?! E puțin spus. Au vrut să-l boteze "Golden Gate de Brăila", dar s-au temut că podul de la Brăila ar purta povara unui nume de scandal cu iz american.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1620 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.