Apa e bună, dar trebuie să te ții de ea

Apa e bună, dar trebuie să te ții de ea
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

O vorbă din bătrâni, consacrată ca proverb copulativ, spune că cine n-are tineri să-și cumpere apă plată sau minerală, în funcție de zodie și de cât de mari sunt coada la casă și nevoia de hidratare a creierului.

Cu mâna pe PET vă mărturisesc că, în mahalaua copilăriei mele, am avut doi bătrâni înțelepți de profesie dadaiști, care mâzgăleau versuri pe gardurile imaginare din gospodărie. Mai cu seamă în zilele toride, în care nevoia de a bea apă se ciocnea cu gândul că, undeva, într-un ungher, se odihnește o sticlă de ceva, căreia îi place anonimatul. Despre acest anotimp și despre vitregiile provocate de el a scris și 5Gepatrumedia, cu vreo două zile-n urmă. Este singura publicație care, profitând de neatenția paznicului din secția "Afecțiuni metafizice ale scufiței dotate cu materie cenuștie", a fugit în lume, pentru a se dedica scrierilor și studiilor revoluționare de apă dulce. Așa a ajuns la revelația că organismul uman are nevoie de apă și, incredibil, de hidratare! Dar stați, că asta e apă de ploaie și pistol cu apă, pe lângă altă revelație. Redacția de la 5Gepatrumedia (articolul este semnat de "Redacția") a descoperit valută la penețeu', apă chioară la peneleu și la Oftalmologie, dar și mai important, a descoperit ceea ce Redacția numește "somelier de apă și expert în hidratare"! Da, ați buchisit bine, există, vezi Doamne, somelieri de apă și experți în hidratare.

Ce este acela un "somelier de apă"?! E cel mai haios oximoron pe care l-am întâlnit în ultimii 10 ani. Mai bătută-n cap decât această expresie este sintagma care a înspăimântat o generație întreagă de fontanele umane: "Vin minerii" - un demisec care putea fi consumat cu paiul, dacă, Doamne ferește, nu reușeai să fugi la timp din calea hoardelor de mineri chemați de Ion Iliescu în Piața Universității. Ca să mă împac cu ideea că, în zilele caniculare, am nevoie de "expertiza" unui somelier de apă și expert în hidratare, ar trebui să trăiesc cu deplina convingere că interacțiunea cu argumentele unui ortac polemic din Valea Jiului mi-a adus numai beneficii. Numai că, în loc să-mi internez beneficiile la Săpoca, le-am trimis în internship la 5G-patru-neuroni-media. Să învețe cum stă treaba cu hidratarea.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1930 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.