Soarele și Tomisul întăresc convingerea că vacanța e frumoasă

Soarele și Tomisul întăresc convingerea că vacanța e frumoasă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În principiu, munca este urâtă. În realitate, cum zic ginecologii, munca e grea. Demografic vorbind, munca naște plusvaloare, iar când suntem nepermis de intimi cu ea, naște suspiciuni. Cel mai potrivit loc de promovare a virtuților muncii este bodega, adică locul în care intrăm pentru un "pahar de vorbă", pentru a sfârși apoteotic glorificând lenea și avantajele acesteia. Și, pe undeva, e normal să fie așa. Că doar suntem oameni, nu roboți de bucătărie sau iubitori de clorofilă sintetică.

În popor se crede că, în vremurile ancestrale, munca era antipatică din cauză că încă nu fuseseră inventate concediul și vacanța. Concediul este chestia aia în care te afli, chiar și când nu pleci în vacanță. Sau, cum spun experții în ubicuitate, poți fi în concediu și în vacanță, în același timp.

De dragul clișeului și al check-in-ului, unii dintre semenii noștri pleacă în vacanțe de vis. Agențiile de turism îi numesc pe aceștia "ființe onirice". Sunt acele ființe umane care, de dragul vacanței de vis, ar fi în stare să viseze cai verzi pe pereții hotelului de lux, cu condiția să-i poată fotografia și să-i pună pe rețelele de socializare și alienare. Când îți faci o poză lângă un colț de rai, situat într-o locație de vis fabuloasă, tot ce contează sunt pixelii care te ajută să surprinzi momentul epic. Ăla care-ți taie respirația gură la gură, cu asul de treflă. Oricât de fabulos ți s-ar părea obiectivul turistic vizitat, dacă n-ai și un obiectiv foto care face poze bestiale, el devine o locație ca oricare alta. Omul sfințește locul, iar camera foto a smartphone-ului îi consacră notorietatea și ratingul. O imagine cu statuia lui Mihai Viteazul călare răsturnată pe retină poate fi impresionantă. Cu condiția să fie surprinsă și de curiozitatea aparatului foto și de disponibilitatea urmăritorilor de pe feisbuc. Altfel, e un jokeu fără costum, căruia îi lipsește doar calul.

Te afli într-un supermarket, vrei să-ți cumperi ceva megafrumos, dar simți că n-ai bani? Nu-i bai: treci smartphone-ul prin față POS-ului, tastezi PIN-ul, iar cu banii rămași în cont pleci într-o vacanță de vis.

Unul dintre site-urile mele de știri preferate mă avertizau, ieri: "Atenție, dacă mergeți în vacanță în Grecia: au apărut băieții care ard turiștii la bani pentru lucruri care erau gratis!"

Tardiv, boss! Eu și soția am fost deja în vacanță. În Mamaia Săracului. Ne-am ars amatoria, chiar dacă nu prea am stat la soare. Ne-au ajutat niște băieți de la noi. Rudimentari, dar profesioniști.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1382 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.