RO-Alert! Pe Valea Prahovei mișună urșii șkoala

RO-Alert! Pe Valea Prahovei mișună urșii șkoala
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Viața de intelectual este grea, dar nu musai în sensul în care ar spune-o un ginecolog. Viața de polițist e cel puțin la fel de grea, dar nu e ca și cum ar spune-o un intelectual. Însă viața de profesor de polițiști este cea mai grea, dar nu neapărat în sensul în care-mi place mie superlativul.

Un polițist respins la examenul pentru ocuparea unui post de profesor la Școala de Agenți de Poliție din Câmpina a cerut în instanță anularea concursului. Motivul? Concurentul său, care a și ocupat postul vacant, a fost punctat pentru un răspuns la una dintre întrebările testului grilă care avea toate răspunsurile greșite.

Ceva similar s-a întâmplat la Olimpiada Milițienilor Ambițioși și Consecvenți, din anul 1986: a fost câștigată de milițianul care, la întrebarea "Cât fac 7 cai + 3 măgari?", a răspuns că fac 9! Din păcate, concurentul de pe locul doi n-a reușit să-și dea seama dacă acei cai erau de rasă, în ciuda faptului că, după mai bine de două ore, milițianul s-a prins că 7 cai + 3 măgari = 8 animale. Destul cât să se claseze pe locul 2.

Anomalia de la Școala de Agenți de Poliție de la Câmpina mi-a amintit de o altă șaradă scolastică. Legenda aritmetică spune că, la aceeași școală care pregătește cadre și organe de nădejde, viitorii polițiști nu reușeau să deslușească tainele adunării numerelor reale. Moment în care a intervenit profu de Alzebră, adică cel care îi învață pe polițiști să adune și să scadă punctele șoferilor care trec pe roșu. Cadrul didactic le-a explicat adunarea numerelor reale, apelând la un soi de logică elementară: "Dacă într-o cameră de hotel se află 7 polițiști și, brusc, scoatem din cameră 9 dintre ei, suntem nevoiți să băgăm, imediat, 2 polițiști în cameră, astfel încât camera să rămână goală."

Au existat și zeloși care s-au grăbit să remarce că oamenii legii din exercițiul de Alzebră ar fi trebuit să amendeze camera de hotel, pentru nudism rezidențial. "E rușinos și indecent, în legală măsură!", au spus viitorii polițiști.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3406 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:59

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iulian
    Vineri, 27 Octombrie 2023 12:31
    95.76.32.***
    Cred că sunt aproape singurul care urmărește rubrica ta, erai preferaul meu de la Radio Galați....suntem o țară de milițieni. Eu am o întrebare asemănătoare cu cele pe care le-ai pus. O capră și trei iezi fac trei mii de câcărezi, nu prea știu, o capră și un țap câte câcăreze fac ?
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.