Până și Colebill Gheiț colindă cu noxa portabilă

Până și Colebill Gheiț colindă cu noxa portabilă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

* Cu nefirească emoție vă anunț că se împlinesc 3 ani de când, în spațiul public românesc, experții în sănătate mintală au spus, pentru prima oară, că vaccinurile anti-covid reprezintă "speranța pentru revenirea la normal".

Singura care a priceput subtilitatea și semnificațiile ezoterice ale acestei șarade a fost îndrăgita actriță Alina Plugaru, care, acum două zile, a declarat: "Așa s-a crezut și s-a făcut atunci. Slavă Domnului că m-am lăsat!".

* Mai sunt 4 zile până când magia sărbătorilor, partea consumeristă a acestei perioade, atinge punctul culminant din punct de vedere culinar și nutriționistic. Practic, încep Zilele Lăcomiei, care, încă din cele mai negre zile de lockdown pandemic, îl au ca ocrotitor pe sfântul mucenic Colebill Gheiț.

* Jucătorii echipei de fotbal Farul Constanța se pregătesc de Crăciun, cum știu ei mai bine. Momentan, trăiesc, din plin, hagia sărbătorilor.

* Doamne, ce dor îmi era de expresia populară "Minivacanța de sărbători"! Ferească Dumnezeu să nu fi existat așa ceva! Ne făceam de rușine. Ar fi fost mai mare râsul decât pisica, așa cum zic iubitorii de animale de companie de stat și de zile libere. Între noi fie vorba, ce să cauți la serviciu pe 3 ianuarie?! Vorba organizației de tineret USR, pe 3 ianuarie nici iarba nu crește.

* Încă din fragedă pruncie și porunceaușie iubesc datinile și obiceiurile de iarnă. Eu ca eu, da' să-i vedeți pe unii de la noi din cartier, din Țiglina 2, care, în loc să colinde și ei ca toată lumea, cu boxa portabilă de 30 de wați, umblă cu capra vecinului. Cam devreme, dar păstrarea cu sfințenie a datinii strămoșești cere inclusiv sacrificii.

* Nici cu colindătorii de rit nou nu mi-e rușine! De dragul tradițiilor și al playbackului, activiștii de mediu din același cartier gălățean colindă cu noxa portabilă, din al cărei difuzor răsună, seară de seară "Deschide ușa, vecine/ C-am venit cu sustenabilitatea la tine!".

* Milostenie? E puțin spus.

Pentru că în familia sa Ignatul pică în aceeași zi cu Ziua Recunoștinței Clujene, primarul Emil Boc și-a grațiat porcușorul de Guineea.

* Se poate și altfel. Directorul adjunct al Muzeului ”Grigore Antipa” a marcat ziua de Ignat în stilul care l-a consacrat: a împăiat porcul și a ieftinit biletele de intrare la muzeu pentru grupurile de tineri vegani.

Citit 1965 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:03

Mai multe din această categorie:

6 comentarii

  • postat de poate mi-a trimis mesajele un urs koala. eu, nesimtit....
    Vineri, 22 Decembrie 2023 15:53
    128.127.117.***
    am primit pe whatsapp doua mesaje cu invitatii la discutii cu cod telefonic de australia, ins. fiji...intr-o romana perfecta. m-am gindit ca vor sa ma colinde. am sters mesajele. ei nu stiu ca nu se mai primesc colinde la bloc?
    0
    0
  • postat de obiceiuri de craciun update....
    Vineri, 22 Decembrie 2023 15:46
    128.127.117.***
    daca vreti colinde mergeti in bucovina, maramures. va costa cazarea cu masa si colinde pe 3 zile cit a-ti petrece o luna la monaco. si acolo sint colindatori romani, mai ieftini. astia la noi, la galati, cu boxa chiar se multumesc cu 20-30 lei. nucile, covrigii si merele sint pentru decor de craciun
    0
    0
  • postat de Gigel
    Joi, 21 Decembrie 2023 08:50
    5.13.154.***
    Pana sa apara acesti "colindatori"cu boxa erau altii cu instrumente care chiar sunau bine.Inainte "ii injurai" pe aia cu steaua in autobuz acum le simti lipsa ca erau o pata de culoare.Vin sarbatorile si nimeni nu mai merge la colindat sau cu plugusorul,sau daca o fac,o fac de parca ii obliga cineva
    0
    2
  • postat de Iulian
    Joi, 21 Decembrie 2023 01:25
    95.76.32.***
    Odată lupul s-a întalnit în pădure cu trei Scufițe Roșii care l-au intrebat „ Lupule de ce ai ochii roșii ?”....păi măi fetelor, am sudat cornier în pădure fără mască.
    0
    1
  • postat de Iulian
    Joi, 21 Decembrie 2023 01:06
    95.76.32.***
    Acum m-am uitat la fotografie, una din cele trei scufițe roșii poartă adidași, cred că este casierul.
    8
    2
  • postat de Iulian
    Joi, 21 Decembrie 2023 00:53
    95.76.32.***
    Eu am o nelămurire, de ce nu mai bate lumea covoare ...nici înainte de Paște, nici înainte de Crăciun. O să ziceți că avem aspiratoare, totuși batătoarele făcute artizanal cu țeavă furată din Combinat există !
    8
    5

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.