Aici România, este Hora exactă!

Aici România, este Hora exactă!
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Pentru început, o veste susținută și încurajată, fără nicio jenă, de Compania Căilor Ferate, cunoscută sub denumirea scurtă de CFR! Asta ca să nu vă mirați excesiv de întârzierea cu care vă este adusă la cunoștință.

Ieri a fost Ziua scrisului de mână. Ocazie pentru Întâia Însoțitoare de Zbor a Țării, Carmen Iohannis, de a sărbători bagajul de tipar și cititul de cală.

La Guvern, ziua scrisului de mână a fost marcată cum nu se putea mai frumos. La recepția organizată de scriitorii de mână din Executiv, au participat toți cei trei politicieni din România, care, după ce-au plagiat, au păstrat pixul cu care au mâzgălit, pe motiv că, pentru ei, pixul cu pricina are valoare simbolică inestimabilă și inefabilă. Cu acest prilej, ministrul Finanțelor ne-a reamintit că, pentru el, ziua scrisului de mână este o sărbătoare cu puternice reverberații: "Vă asigur, cu toată dragostea și respectul de care se bucură scrisul de mână, că nici anul acesta n-am făcut bugetul din pix."

În farmaciile din județul Vaslui, s-a ținut un minut de reculegere, meditație transcendentală și contemplare în folosul comunității, în special pentru cel care a inventat Ziua Scrisului de Monă.

* Ziua de 24 ianuarie n-ar trebui să aibă nevoie de nicio prezentare. Și... totuși.

Însemnătatea acestei zile reiese și din acest dialog laconic, și totuși profund, purtat de un reporter cu un bugetar din Capitală:

- Ce este pe 24 ianuarie?

- Liber.

Ziua de 24 ianuarie mai este cunoscută în popor, cu precădere în rândul unioniștilor, sub denumirea de Mica Unire. E atât de mică, încât primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, va fi prezent în număr cât mai mare la manifestările prilejuite de Mica Unire. Cu acest prilej, se va prinde în Hora Pinguinului, un dans ritualic de rit nou, în care veste sărbătorită inclusiv unirea Încălzirii Globale de la Dej cu Schimbările Climatice de la Turda.

După cum se poate observa și din imagine, 24 ianuarie este și ziua în care ni se amintește că Alexandru Ioan Cuza a fost unul dintre cei mai mari influensări din România.

Și tot pe 24 ianuarie, Liviu Dragnea își amintește, cu emoție că, în urmă cu niscaiva ani, era nevoit să-l asculte pe polițiștul care i-a cântat varianta de captivitate a Horei Unirii, în timp ce-i monta cătușele: "Hai să dăm mână cu mână!"

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1859 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:16

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iulian
    Miercuri, 24 Ianuarie 2024 10:10
    95.76.32.***
    Azi rebuie neaparat să menționăm și pe Moș Ion Roată, magazinul de bicictete din sectorul 2, Mihail Kogălniceanu aeroportul din Constanța și Ocaua lui Cuza, restaurantul din Tecuci
    1
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.